|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 11.05.2014. u 0:01

SRAMAN PORAZ BORCA

U posljednjoj ovosezonskoj utakmici fudbaleri Borca su ugostili ekipu Travnika, koja je tražila bod(ove) spasa na Gradskom stadionu. Trener domaćih Vinko Marinović je nakon dužeg vremena imao sve igrače u protokolu, tako da je izveo na teren, u ovom trenutku, najjači sastav.

Ništa se posebno nije dešavalo sve do 18. minute, kada je postignut vodeći gol za domaće. Odlična akcija koju je rutinski završio Grahovac, manirom rasnog strijelca je prebacio Nurkovića i lopta se od stative odbila u mrežu. Pet minuta kasnije Đajić je dugom loptom sa svoje polovine pronašao Predragovića, čiji udarac bez problema zaustavlja Nurković.

Zatim je Dujaković uletio iskosa sa desne strane u kazneni prostor gostiju i silovito šutirao, Nurković je to odbranio, a u nastavku akcije Helvida je pokušao iznijeti loptu iz kaznenog prostora, međutim uradio je to rukom i sudija Živković je pokazao na 11 metara. Siguran realizator kaznenog udarca bio je Grujić. Rezultatom 2: 0 je završeno prvo poluvrijeme, a na početku drugog dijela trener gostiju Bajrić je izvršio dvije izmjene. Umjesto Hasečića i Helvide u igru su ušli Adriano i Nuhić.

Zaprijetili su gosti poslije prekida, Ćurić je odlično ubacio loptu u šesnaesterac Borca, Jusić je bio najviši u skoku, ali je Avdukić izbacio loptu u korner. I onda u dva minuta dva gola koji postižu gosti. Prvo je Đajić u kaznenom prostoru oborio Laštru, a precizan sa 11 metara je bio kapiten Dudić. Odmah u sljedećem napadu dobra kombinacija Travničana koju rutinski završava Adriano. Nedugo zatim Borac je ostao sa deset igrača jer je isključen Subić.

Potpuni rezultatski preokret desio se u 73. minuti kada je Dudić postigao gol iz slobodnog udarca za 2:3. Do kraja susreta sudija Živković je pokazao još po tri žuta kartona na obje strane, većih prilika za postizanje gola nije bilo, tako da su Travničani ostvarili pobjedu vrijednu opstanka u elitnom društvu.

BORAC – TRAVNIK 2:3 (2:0)

strijelci: 1:0 Grahovac (18.), 2:0 Grujić (45.), 2:1 Dudić (50.), 2:2 Adrijano (52.), 2:3 Dudić (73.), stadion: Gradski, gledalaca: 1500, sudija: I. Živković (Orašje), žuti kartoni: Đajić, Si. Dujaković, Handžić, Žuržinov, Grahovac (Borac), Helvida, Terzić, Adrijano, Ćurić (Travnik), crveni karton: Subić (Borac).

BORAC: Avdukić, Si. Dujaković, Đajić, Jevtić, Subić, Grahovac, Radulović (od 73. Žuržinov), Žižović, Predragović (od 65. Žarić), Grujić, Handžić.

TRAVNIK: Nurković, Terzić (od 72. Seferović), Jusić, Ćurić, Dudić, N. Varupa, Helvida (od 46. Nuhić), Hasečić (od 46. minute Adrijano), Laštro, Sadiković, Karić.

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net