|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 05.10.2014. u 23:49

STOKIĆEV GOL SRUŠIO ŽELJEZNIČAR

Fudbaleri Borca golom Joce Stokića iz 73. minuta stigli su do pobjede nad sarajevskim Željezničarom i tako se ravnopravno uključili u borbu za plasman na evropsku scenu. U spomenutoj akciji za gol učestvovala su četiri igrača: Žeravica je uposlio Jovića koji loptu proslijeđuje Bečelića, desni bek Borca centira u šesnaesterac u kojem se najbolje snalazi Stokić i šutem sa 10 metara matira bivšeg čuvara mreže Borca Marijana Antolovića.

U prvom poluvremenu gosti su dva puta zaprijetili i to u 10. minutu preko Varee, te u 23. minutu preko Turkovića – oba puta je Avdukić izlazio kao pobjednik. Jedinu šansu za Borac u prvom dijelu propustio je Petar Ilić u 32. minutu, kada iz voleja šutira direktno u Antolovića.

Trenutak odluke desio se u 73. minutu, kada je, kako smo već opisali, Stokić na asistenciju Bečelića zatresao mrežu Željezničara za nastavak Borčevog pobjedonosnog niza u Premijer ligi. Naime, trijumfom nad Sarajlijama Borac je stigao do četvrte uzastopne pobjede, a niz bez poraza u svim takmičenjima produžen je na 8 utakmica.

Human gest fudbalera i službenih lica

Prije početka utakmice, fudbaleri oba tima, kao i službena lica, na teren su izašli u majicama na kojima je bio ispisan humanitarni broj 1457. Pozivom na ovaj broj donirate 1 konvertibilnu marku Udruženju “Katalea” (Udruženje roditelja i djece koja su životno vezana za stalnu respiratornu podršku u kućnim uslovima) za kupovinu aparata za disanje.

BORAC – ŽELJEZNIČAR 1:0

stadion: Gradski, gledalaca: 5000, sudija: Emir Jakupović (Bihać), žuti kartoni: Stokić, Žižović (Borac), Bogdanović (Željezničar).

BORAC: Avdukić, Žeravica, Kostić, Ilić (od 68. Jović), Bečelić, Pilipović, Grujić (od 90. Savić), Stokić, Jevtić, Subić, Žižović (od 84. Radinović). Trener: Vinko Marinović.

ŽELJEZNIČAR: Antolović, Kosorić, Turković, Sadiković, Čolić, Bajić (od 70. Hadžiahmetović), Varea (od 64. Nuspahić), Tomić, Bogdanović, Kvesić, Hasanović. Trener: Admir Adžem.

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net