СУТРА ПОЛАЗАК ЗА СЛОВЕНИЈУ

Фудбалери бањалучког Борца сутра одлазе у Словенију, гдје ће боравити до сриједе. На пут креће 18 играча који ће бити у протоколу за први меч на европској сцени, што значи да ће двије тест утакмице против Славен Белупа из Копривнице и румунског Брашова донијети одговор на питање ко ће ући у најужи избор за стартних 11 против ривала у Лиги Европе, чије ће име бити познато 25. јуна на жријебу у Ниону. На данашњој прес конференцији новинарима су се обратили шеф стручног штаба Славиша Божичић и голман Асмир Авдукић.

Презадовољан сам урађеним у досадашњем току припрема. С обзиром да је било мало времена за одмор и за довођење појачања морам истаћи да смо се максимално ангажовали у прелазном року и да смо у врло кратком периоду готово комплетирали играчки кадар за наредну сезону. Надам се да ће појачања допринијети да Борац игра боље и атрактивније у новој сезони, а утакмице у Словенији ће послужити као одличан тест за 5. јули, када играмо први меч у Лиги Европе. Првобитно је било планирано да учествујемо на турниру у Мурској Соботи, али због неозбиљности организатора одустали смо од те варијанте и захваљујући Душану Јеврићу, који нам је изашао у сусрет, боравићемо у Словењ Градецу и одиграти два пријатељска меча – истакао је Божичић.

Повратник на гол Борца Асмир Авдукић није крио задовољство што се вратио у старо јато након сезоне проведене у Ирану.

Иако су велике врућине радили смо напорно и квалитетно, што је један од предуслова за успјешну сезону. Вјерујем да ћемо бити спремни до прве европске утакмице, а пријатељски мечеви у Словенији ће показати у каквој смо тренутно форми. Доста је нових играча, али је окосница тима остала иста. Сматрам да је урађен одличан посао у прелазном року и да ће новајлије показати да заслужују да носе Борчев дрес – рекао је Авдукић.

Тренер Божичић нема посебних жеља на жријебу у швајцарском Ниону. Он сматра да Борац објективно може сваку екипу да елиминише уколико играчи пруже максимум.

Потенцијални ривали су екипе са којима Борац може да се носи и да оствари пролаз у друго коло. Нећемо се обазирати на име ривала већ ћемо се усредоточити на нашу игру и мотив који имамо, а то је да прођемо у друго коло и тако обрадујемо наше навијаче. Још увијек тражимо квалитетног играча на позицији лијевог бочног. У плану је довођење Николе Васиљевића, који претходно мора да ријеши административне проблеме и папирологију са бившим клубом, а чекамо и расплет ситуације око Немање Билбије, којег силно желимо видјети поново у Борчевом дресу – нагласио је Божичић.

Борчева експедиција креће у Словенију сутра у 13.30 часова испред Градског стадиона, а на пут крећу сљедећи играчи: Авдукић, Козић, Марчетић, Ступар, Жарић, Марковић, Милић, Живковић, Граховац, Крунић, Жижовић, Стокић, Кантар, Дугић, О. Радуловић, А. Радуловић, Кунић и Ст. Дујаковић.

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.