|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 22.06.2012. u 15:04

SUTRA POLAZAK ZA SLOVENIJU

Fudbaleri banjalučkog Borca sutra odlaze u Sloveniju, gdje će boraviti do srijede. Na put kreće 18 igrača koji će biti u protokolu za prvi meč na evropskoj sceni, što znači da će dvije test utakmice protiv Slaven Belupa iz Koprivnice i rumunskog Brašova donijeti odgovor na pitanje ko će ući u najuži izbor za startnih 11 protiv rivala u Ligi Evrope, čije će ime biti poznato 25. juna na žrijebu u Nionu. Na današnjoj pres konferenciji novinarima su se obratili šef stručnog štaba Slaviša Božičić i golman Asmir Avdukić.

Prezadovoljan sam urađenim u dosadašnjem toku priprema. S obzirom da je bilo malo vremena za odmor i za dovođenje pojačanja moram istaći da smo se maksimalno angažovali u prelaznom roku i da smo u vrlo kratkom periodu gotovo kompletirali igrački kadar za narednu sezonu. Nadam se da će pojačanja doprinijeti da Borac igra bolje i atraktivnije u novoj sezoni, a utakmice u Sloveniji će poslužiti kao odličan test za 5. juli, kada igramo prvi meč u Ligi Evrope. Prvobitno je bilo planirano da učestvujemo na turniru u Murskoj Soboti, ali zbog neozbiljnosti organizatora odustali smo od te varijante i zahvaljujući Dušanu Jevriću, koji nam je izašao u susret, boravićemo u Slovenj Gradecu i odigrati dva prijateljska meča – istakao je Božičić.

Povratnik na gol Borca Asmir Avdukić nije krio zadovoljstvo što se vratio u staro jato nakon sezone provedene u Iranu.

Iako su velike vrućine radili smo naporno i kvalitetno, što je jedan od preduslova za uspješnu sezonu. Vjerujem da ćemo biti spremni do prve evropske utakmice, a prijateljski mečevi u Sloveniji će pokazati u kakvoj smo trenutno formi. Dosta je novih igrača, ali je okosnica tima ostala ista. Smatram da je urađen odličan posao u prelaznom roku i da će novajlije pokazati da zaslužuju da nose Borčev dres – rekao je Avdukić.

Trener Božičić nema posebnih želja na žrijebu u švajcarskom Nionu. On smatra da Borac objektivno može svaku ekipu da eliminiše ukoliko igrači pruže maksimum.

Potencijalni rivali su ekipe sa kojima Borac može da se nosi i da ostvari prolaz u drugo kolo. Nećemo se obazirati na ime rivala već ćemo se usredotočiti na našu igru i motiv koji imamo, a to je da prođemo u drugo kolo i tako obradujemo naše navijače. Još uvijek tražimo kvalitetnog igrača na poziciji lijevog bočnog. U planu je dovođenje Nikole Vasiljevića, koji prethodno mora da riješi administrativne probleme i papirologiju sa bivšim klubom, a čekamo i rasplet situacije oko Nemanje Bilbije, kojeg silno želimo vidjeti ponovo u Borčevom dresu – naglasio je Božičić.

Borčeva ekspedicija kreće u Sloveniju sutra u 13.30 časova ispred Gradskog stadiona, a na put kreću sljedeći igrači: Avdukić, Kozić, Marčetić, Stupar, Žarić, Marković, Milić, Živković, Grahovac, Krunić, Žižović, Stokić, Kantar, Dugić, O. Radulović, A. Radulović, Kunić i St. Dujaković.

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net