SVI ZA JAČI BORAC!

glavna

Grandiozno, spektakularno, svečano, šampionski! Sa te četiri riječi najbolje se može opisati Crveno – plava veče održana večeras u Banjaluci. Samo FK Borac, kao najveći brend Banjaluke i Republike Srpske može na jednom mjestu okupiti državni vrh Republike Srpske, čelne ljude Fudbalskog saveza Srbije i gotovo sve ljude koji nešto znače u sportu Srpske.

fss

Banjalučki restoran Agape bio je tijesan da primi sve one koji su večeras željeli biti dio crveno – plavog spektakla.  Poslije intorinanja himne Republike Srpske , te himne našeg kluba, predsjednik Borca Vico Zeljković je napravio rezime šta je aktuelna uprava uradila u teškom trenutku, kako je izvukla klub iz dubioze i sigurnog gašenja i kako će učiniti sve da uz pomoć gradskih, republičkih i sportskih struktura ponovo vrati Borac tamo gde mu je mjesto.

vico

– Hvala svima koji ste izdvojili vrijeme da dođete i podržite nas. Na nama je bio veliki teret odgovornosti, prošli smo mnogo toga, situacija je bila katastrofalna zbog višemilionskih dugovanja prema igračima, trenerima radnoj zajednici i nastojimo da ništa više u Borcu ne funkcioniše na pogrešan način. Hvala Vladi Republike Srpske i Gradu Banjaluka na svresrdnoj pomoći u proteklom periodu, a moram da kažem da ćemo u narednom periodu raditi na projektu izgradnje novog pomoćnog terena sa plasitčnom travom i pratećim objektom, dvoranom. Nama je za travu potrebno 250.000 maraka što je velika investicija za klub, a u dogovoru sa Gradom Banjaluka gledaćemo da nas Grad podrži u ostalim investicijama u ovom projektu, rekao je Zeljković.

Gradonačelnik Igor Radojičić je obećao podršku Borcu i u narednoj godini:

– Dobro vam crveno-plavo veče prijatelji Borca, ovaj sastav koji je večeras ovdje pokazuje koliku podršku Borac ima, ne samo u Banjaluci i Republici Srpskoj već i mnogo dalje. Pozdravljam brojnu delegaciju iz Fudbalskog saveza i države Srbije, zaslužuju najveći aplauz i hvala im za podršku našem velikanu. Grad Banjaluka sa novim poslovima i u novoj godini će stati iza FK Borac, da završimo na prvom mjestu i da na jesen igramo u ligi kojoj Borac pripada, iz koje smo sticajem nesrećnih okolnosti ispali. Podrška Grada Banjaluka klubu će se kretati u tri pravca. Prvi je kroz sufinansiranje sportskih klubova i to je u fazi prijedloga. Borac će dobiti više od 100.000 maraka sigurno. Od septembra Grad je počeo projekat “Sport u škole”. Kada smo bili najtrofejniji i najuspešniji imali smo u školama najbolje sekcije. To se u međuvremenu izgubio, klubovi odmah imaju slabije rezultate. Nama je potrebno da regrutujemo mlade. Obezbjedili smo opremu za dodatne časove i sekcije i sada je na klubovima i 26 osnovnih škola da se usmjere prema FK Borac. Dogovorili smo i gradnju još jednog stadiona, pomoćnog terena za FK Borac. Očekujemo da ćemo imati partnere za finalni dio, postavljanje vještačke trave, jer smo već jedan takav teren postavili u decembru 2016. godine, koji je stalno pun i ima veliki broj djece na njemu, što je široka baza za budućnost kluba, istakao je Radojičić.

igor

Podršku klubu je obećao i predsednik Fudbalskog saveza Republike Srpske Mile Kovačević:

– Prijatelji najvećeg brenda u fudbalu Republike Srpske, FK Borac želim vam sve najbolje i hvala vam što ste došli da podržite naš Borac koji postoji na sceni više od 90 godina, što je dug period u srpskoj istoriji fudbala i na ovim prostorima. Nadam se da će Borac uz pomoć svih nas da se vrati na prepoznatljive slavljeničke staze. Drago mi je što je predsjednik kluba Vico Zeljković prepoznao na koji način može da izvuče Borac. Napred možemo samo ako budemo jedno, a FK Borac je sjajna priča. Tako treba da nastavimo u budućnosti i Borac će uvek imati podršku FSRS, kategoričan je bio Kovačević.

Slaviša Kokeza, predsjednik Fudbalskog saveza Srbije nije štedio riječi hvale za Borac.

– Prije svega drago mi je što sam u Banjaluci i Republici Srpskoj, jer Republika Srpska ima posebno mjesto u mom srcu. Posebna čast za mene i kolege iz FS Srbije je da uveličamo današnji događaj FK Borac. Mislim da je Borac klub sa najvećom tradicijom, najveći brend i u budućnosti ljudi koji vode klub, FSRS, Grad Banjaluka, kao i mi iz FSS naći ćemo zajednički način da pomognemo Borcu. Prioritet treba da bude u narednom periodu, da se titula iz Sarajeva i Mostara vrati u Banjaluku. Što bi titula BiH bila u Sarajevu i Mostaru, zapitao se Kokeza.

kok

 

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović takođe je dala podršku Borcu:

– U prošlosti smo bili uvjek uz Borac, pomagali, nije bila jednostavna situacija, ali smo svi zajedničkim snagama uspjeli da prevazićemo tu situaciju. Glavni cilj treba da nam bude da Borac ponovo bude istinski sportski brend Banjaluke i Republike Srpske, u svim ostalim gradovima. Kao predsjednica Vlade sam do sada bila uz Borac u rješavanju problema, sada ću to da nastavim i kao predsjednik Republike Srpske, ali i Vlada će i dalje da stoji uz klub, obećala je Željka Cvijanović.

želj i vico

Najkonkretniji na bini bio je predsjedavajući Predsjedništa Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, kojem je direktor Borca Dejan Lukendić uručio “Zlatnu loptu” u ime kluba.

– Drago mi je da je Borac na stazi uspjeha, slažem se sa Slavišom Kokezom da Borac mora da uđe u tu Premijer ligu i da završi na prvom mjestu Prve lige Republike Srpske i učiniću sve da tako i bude. Potrebno je prije bilo kakve politike da se riješi problem finansija kluba. U idućoj godini nastojaćemo da damo Borcu 500.000 maraka. Naravno da ćemo podržavati neke druge aktivnosti kluba, da vidimo šta je to što opterećuje život kluba i da postavimo Borac na zdrave temelje. Treba da bude podvučena linija, da vidimo koje su skrivene obaveze, da vidimo kako ćemo ih napasti. Uspjećemo da napravimo dobar tim za Premijer ligu BiH. Tu sam da pomognem u ovome, što je neophodno. Borac je sinonim Banjaluke, veoma uspješan klub koji je preživio nekoliko država i ratove, privatizacije. Voli ga Banjaluka i svi zato treba da ga oživimo. Hvala momcima koji predano rade i vode klub, hvala igračima koji su na terenu bili uspješni, bili uporni. Mi kao simpatizeri svima njima iz kluba želimo sav uspjeh. Spreman sam da radim sa vama svima na tome i svakako biću u funkciji pomoći Borcu. I da klub zaigra ponovo na međunarodnoj sceni, jasan je bio predsjednik Dodik.

mile

Riječ je uzeo i novi potpredsjednik FSS Marko Pantelić:

 

– Prije svega srećan sam zbog činjenice što sam dio ovog ambijenta i što sam imao priliku da učestvujem na manifestaciji Fudbalskog kluba Borac koji je evropski poznat i priznat klub. Borac je brend Banjaluke i Republike Srpske, a i u Srbiji svi u hvalospjevima pričamo o istoriji ovog kluba, ali i danas mnogi prate rezultate Banjalučana. Sve ovo je bilo na visokom nivou i nadam se da će se Borac uskoro vratiti tamo gdje i pripada u vrh fudbala Republike Srpske i BiH, rekao je Pantelić.

Crveno – plavoj večeri FK Borac prisustvovali su i Radovan Višković, novi mandatar za sastav Vlade Republike Srpske, Petar Đokić, ministar industrije, rudarstva i energetike, Zoran Tegeltija, ministar finansija, Alen Šeranić, ministar nauke i tehnologije, Dragan Jaćimović, pomoćnik ministra porodice, omladine i sporta…

Pored fudbalera Borca koji su osvojili jesenju titulu u Prvoj ligi Republike Srpske predvođenih trenerom Darkom Vojvodićem, na svečanosti u restoranu “Agape” bili su i bivši igrači: Milorad Bilbija, Stojan Malbašić, Damir Špica, Darko Ljubojević, Vlado Jagodić, Aleksandar Vrhovac, Darko Maletić, Almir Džonlić, Vladimir Damjanić…

NASTAVAK SARADNJE SA JUVENTA SPORTOM

juventa-istaknuta-622x311

Zadovoljstvo nam je najaviti nastavak saradnje kompanije Juventa sport i FK Borac. Juventa sport Banjaluka, kao renomirana kompanija, nakon višegodisnje saradnje sa FK Borac Banjaluka i u narednim godinama biće tehnički sponzor našeg kluba posredstvom poznatog španskog brenda Kelme. Juventa sport, kao društveno odgovorna kompanija, nastaviće da pruža podršku sportu Srpske i da afirmise razvoj sporta i zdravih stilova života u našem društvu.

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.