SVJETSKI DAN FUDBALA NA GRADSKOM STADIONU OBILJEŽEN RAZMJENOM „NARUKVICA PRIJATELJSTVA“

Sedma sezona najvećeg društveno-odgovornog projekta na svjetskom nivou  za djecu u sportu , “Fudbal za prijateljstvo”, otvorena je od strane kompanije Gazprom, zvaničnog Partnera UEFA Lige šampiona.

Ovogodišnji završni Forum projekta biće održan od 28. maja do 2. juna, u nedjelji održavanja finalnog meča UEFA Lige šampiona u glavnom gradu Španije, Madridu. Glavni cilj projekta i ove godine je da podrži dječiji i omladinski sport, promoviše vrijednosti zdravog i aktivnog načina života te promoviše i njeguje poštovanje i toleranciju između različitih nacija i kultura svijeta.

 Dječaci i djevojčice – među kojima i djeca sa fizičkim nedostacima i posebnim potrebama svake godine učestvuju u programima “Fudbala za prijateljstvo”, kroz koje zajedno promovišu osnovnih Devet vrijednosti projekta: prijateljstvo, jednakost, fer-plej, zdravlje, mir, posvećenost, pobjednički duh, poštovanje tradicije i čast.

Fudbalski klub “Borac” Banjaluka i ove, kao i prethodnih godina podržao je ovaj projekat, a naš proslavljeni fudbaler  Stojan Vranješ razmjenio je danas  na Svjetski dan fudbala,  simboličnu “ Narukvicu prijateljstva” sa jednim od četvoro učesnika  iz BiH ovogodišnjeg projekta, mladim golmanom FK Željezničar Sport Team, Slavkom Roguljićem.

Kapiten Borca, mladom golmanu poželio je da u najboljem svjetlu  predstavi  Banjaluku i  BiH, a učešće u najvećem svjetskom projektu ovog tipa, vjeruje  nadogradiće  njegovo iskustvo i proširiti mu krug prijatelja. “ Iz svog iskustva mogu da kažem da sam kroz fudbal stekao mnogo dobrih prijatelja, što i Slavku želim, da stiče nova prijateljstva i uživa u fudbalu.”,  istakao je Vranješ.

Mladi golman oduševljen činjenicom da je izabran za jednog od ovogodišnjih četvoro učenika iz Bosne i Hercegovine, ali i novim prijateljstvom sa kapitenom FK Borac, zahvalio se na lijepim željama. “ Iznenađujuće je da ću ja od sve djece iz Banjaluke otići da gledam Ligu šampiona u Madrid, da ću da učestvujem u kampu , ali i pratim finale ovog prestižnog takmičenja, za mene je to velika čast.”, rekao je Slavko Roguljić.

Tokom završnih manifestacija, biće održan “Međunarodni forum fudbala i prijateljstva” – a zatim i centralni događaj završnog programa projekta – “Svjetsko prvenstvo fudbala i prijateljstva” – na Plazi Major, u srcu Madrida. Aktivnosti sedme sezone Fudbala za prijateljstvo biće okončane odlaskom svih učesnika na Finale UEFA Lige šampiona – koje će biti odigrano na stadionu “Vanda Metropolitano”.

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.