TAČKA NA SEZONU I POČETAK NOVE ERE!

U FK Borac danas su stavili tačku na upravo završenu sezonu. Na jednom mjestu, u banjalučkom restoranu Agape okupili su se igrači, stručni štab, članovi uprave, sponzori i radna zajednica. Opšti je zaključak da je sezona 2018/2019 bila uspješna, jer je ostvaren primarni cilj – povratak u Premijer ligu BiH.

Ipak u klubu uveliko se spremaju za novu sezonu. Od pondeljka Borac ulazi u novi projekat – nacionalnog brenda. Naime, iza najvećeg kluba Srpske će i zvanično stati predstavnici vlasti.

Za ponedeljak 10. jun u prostorijama kluba zakazano je obraćanje predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, Milorada Dodika, koji će i zvanično sa čelnim ljudima Republike Srpske, a najavljuje se dolazak premijera Radovana Viškovića, te ministra finansija Zore Vidović, maksimalno i u svakom pogledu stati iza FK Borac.

-U ponedjeljak ćemo na Gradskom stadionu održati konferenciju za novinare na kojoj će biti i srpski član Predsjedništva Milorad Dodik i ostali predstavnici vlasti koji će dati podršku Borcu za ovo sve što radimo i za ono što tek treba da napravimo. Niko od nas lično nije bitan, već klub, a klub treba da se bori za vrh Premijer lige. Borac više neće doći u ovakvu situaciju, uspjeli smo da 70 odsto problema iz prošlosti riješimo, a imamo i izvjesna obećanja da ćemo ostatak dugovanja riješiti u ljetnom periodu istakao je prvi čovjek Borca Vico Zeljković.

Fudbaleri Borca dobili su sedam dana slobodno, a od 15. juna krenuće sa pripremama za novu sezonu u Premijer ligi BIH. Ekipu će u narednom periodu voditi novi trener, nakon raskida saradnje sa Darkom Vojvodićem.

-Darko Vojvodić je ostavio neizbrisiv trag u Borcu. Sama činjenica da je prvi trener poslije 13 godina koji je bio toliko pokazuje da nešto želimo. Kasnije je došlo do sporazumnog prekida saradnje, imali smo stresan period, bilo je mnogo emocija, ali razgovorom smo napravili sporazum. Vidjeli ste iz njegovih izjava da nije bilo nikakvih problea, u fudbalu je normalno, a zajadno smo zaključili da je to najbolje i za klub i za njega“, objasnio je Zeljković.

Prvi čovjek Borca potvrdio je ime novog trenera, iako je ostalo da se još riješe formalnosti.

-Što se tiče imenovanja novog trenera, trebali bismo u toku sutrašnjeg dana da okončamo taj posao i Borac bi trebao da sutra dobije novog trenera, a ime je Branislav Krunić, rekao je Zeljković.

Borac je već krenuo u formiranje ekipe za Premijer ligu BIH i potragu za pojačanjima.

-Lista želja već postoji, dugačka je, vidjećemo s kim ćemo okončati posao. Vidjećemo sa novim trenerom, on o svemu odlučuje, kao što je o svemu odlučivao i Darko Vojvodić. Vojvodić je vodio ekipu Borca i na terenu i van njega na ispravan način i niko mu se nije miješao u rad. Tako je bilo i ranije, samo što je Vojvodić znao da to prezentuje, jasan je Zeljković.

On je, međutim, podvukao da Borac zanimaju samo kvalitetni, iskusni igrači.

-Svaki dan dolaze nova imena, ali mi želimo igrače koji pripadaju vrhu bh. fudbala, koje traže Zrinjski, Željo, Sarajevo i Široki jer želimo da se u budućnosti borimo sa njima. Ne želim da stavljam dodatni teret treneru i ekipi, ali mi jednostavno ne smijemo da se krijemo iza zavjese već da se borimo sa ovom četvorkom. Koliko će to biti realno zavisiće od igrača koje dovedemo , ali cilj je da dovedemo 4,5 igrača koji mogu da doneseu razliku na terenu i imaju CV za ovo tržište. Određenih planova ima i po pitanju odlazaka, ali pustio bih to novom treneru, on je taj koji će određene stvari odlučuje i nama daje smjernice koga treba da pustimo, ko treba da ide, a ko treba da ostane. Tako će biti u budućnosti, tako je bilo i ranije ali se ružna neka slika stvorila, zaključio je Zeljković.

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.