|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 09.08.2012. u 17:39

TEINOVIĆ I BAŠIĆ ZA JAČI BORAC

Dalibor Teinović i Alen Bašić su novi igrači banjalučkog Borca. Sa njima je ekipa dobila na čvrstini i agresivnosti u veznom redu i u odbrani.
Teinović je potpisao dvogodišnji ugovor, dok se Bašić vezao na jednogodišnju vjernost klubu iz Platonove ulice. Slobodan Starčević, trener Borca, zadovoljan je novim igračima koji su juče odradili prvi trening sa ekipom. Teinović igra na poziciji zadnjeg veznog, dok je Bašić defanzivac.

“Teinovića poznajem odranije i igrali smo zajedno u Borcu. Istina, ima 35 godina, ali mislim da u BiH može da igra još dvije godine na visokom nivou”, rekao je Starčević i dodao:

“Bašića ne poznajem najbolje, ali sam dobio informacije da se radi o jednom veoma dobrom igraču. Nikada ga nisam gledao uživo, ali smatram da će biti dobro rješenje za našu odbranu.

Iako su se Teinović i Bašić već pridružili ekipi, šef struke “crveno-plavih” istakao je da će tandem teško debitovati u meču 2. kola BH Telecom Premijer lige BiH koji Borac igra na “Grbavici” protiv osvajača duple krune Željezničara.

“Tek treba da odrade nekoliko treninga pa da vidimo u kakvom fizičkom stanju se nalaze. Mladi igrači su na otvaranju prvenstva protiv Zvijezde pokazali da imaju kvalitet i oni će vjerovatno imati prednost u meču protiv Željezničara”, jasan je Starčević.

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net