TOMISLAV IVKOVIĆ I ZVANIČNO ŠEF STRUKE

FK Borac danas je i zvanično predstavio Tomislava Ivkovića kao novog šefa stručnog štaba. Dojučerašnji sportski direktor do kraja sezone vodiće naš klub.

Nasljednik Nemanje Miljanovića najveći dio karijere proveo je u Hrvatskoj, gdje je predvodio Lokomotivu, Međimurje, Slaven Belupo, Inter Zaprešić i Rudeš.

Prvi inostrani angažman bio mu je arapski Al Faisali, a u Borac je došao iz sarajevskog Željezničara.

-Nema potrebe da sad nekom govorim i da razuvjeravam da moj dolazak u Borac nije bio vezan za preuzimanje ekipe. Imao sam dobar odnos sa Nemanjom, sprijateljili se, žao mi je što se to desilo, ali on najbolje zna zašto je donio odluku kojoj se ja nisam nadao. Rezultatski osvajanje bodova po meni je OK, ali on je imao svoje razloge. Promijeniti 3 trenera, a ja sam četvrti, sigurno nije OK. Moramo svi u klubu misliti na drugačiji način, biti organizovaniji i da dovedemo klub na nivo da ne prolazi kroz ovakva turbulentna vremena. Svi igrači i stručni štab ostaju, vjerujem u njih i nema potrebe da se nešto mijenja. Što se tiče igrača, nema velikog razmimoilaženja u idejama sa Nemanjom, možda ćemo promijeniti sitnice u načinu igranja i malo u taktičkom smislu, da nastojimo da izgledamo malo drugačije. Sigurno neće biti velikih stresova i promjena, možda neka promjena pozicije. Najveći problem je sedam stranaca, mislim da do toga nije trebalo doći. Ubuduće će stranci morati da prave razliku, a ne da ih ostavljamo na tribinama, rekao je Ivković.

Predsjednik Borca, Stojan Malbašić istakao je da je klub morao hitno da reaguje nakon odlaska Nemanje Miljanovića.

-Miljanović je podnio ostavku, UO je prihvatio, a pošto je to bilo brzo klub je našao rješenje u Ivkoviću. To je čovjek koji poznaje ekipu i ligu i smatramo da će biti adekvatna zamjena. Jedan od razloga za Miljanovićevu ostavku je eliminacija iz Kupa BIH, a najrealniji razlog je loša igra u Prijedoru. Eliminaciia iz Kupa ne daje garancije za izlazak u Evropu. Isto, nema garancija za treće mjesto na osnovu igre i mi smo to prihvatili, poručio je Malbašić.

Tomislav Ivković na klupi Borca debitovaće predstojećeg vikenda u prvenstvenom meču protiv Zrinjskog.

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.