|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 15.08.2014. u 17:44

TRAVNIK NOVA ŠANSA ZA PRVE BODOVE

Nakon dva poraza u prva dva kola, banjalučki Borac u trećoj prvenstvenoj rundi gostuje ekipi Travnika, koja je u prvih 180 minuta osvojila jedan bod i to na gostovanju u Gradačcu. Iako atmosfera u klubu sigurno nije na zadovoljavajućem nivou nakon neuspjeha protiv Mladosti i Sarajeva, šef stručnog štaba Vinko Marinović se nada pozitivnom nizu već od sutrašnje utakmice.

Sigurno je da nakon uvodna dva poraza nikome u klubu nije lako, međutim moramo da gledamo naprijed, odnosno ka mečevima koji nas očekuju. Kao što je poznato, stigao nam je veliki broj novih igrača i svaka sedmica nam predstavlja veliki dobitak za uigravanje linija tima. Idemo u Travnik da osvojimo prva tri boda, koja bi nam mnogo značila na psihološkom planu i sigurno je da ova ekipa može mnogo bolje nego što je to pokazala u prve dvije utakmice – rekao je Marinović, istakavši da u sutrašnjoj utakmici neće moći da računa na Malbašića (viroza), Kastratovića (problemi oko registracije), te Savića (povreda na treningu).

Aleksandar Subić propustio je prve dvije utakmice zbog direktnog crvenog kartona iz 30. kola prošlog prvenstva upravo protiv Travnika. Sada je stekao pravo nastupa i, poput Marinovića, vjeruje u osvajanje tri boda na Piroti.

Očekuje nas jedna teška utakmica jer je Travnik poznat kao izuzetno tvrd domaćin. Međutim, kvalitetno smo radili tokom ove sedmice, dobro smo se spremali i vjerujem da, uz jedan maksimalan pristup, možemo doći do pobjede. Travnik nam je dužnik iz prošle sezone i nadam se da ćemo sada taj dug naplatiti i pobjedom se vratiti na pravi put – rekao je Subić.

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net