|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 31.08.2012. u 20:50

TRI BODA SU IMPERATIV

Iako su u Mostaru fudbaleri Borca pružili dobru partiju, nisu imali sreće da je konkretizuju sa golom ili osvajanjem makar jednog boda. Vremena za tugu nema, jer već sutra na Gradski stadion dolazi ekipa Radnika, koja je protekle sedmice ostala bez prvog trenera Darka Nestorovića, a nanjegovo mjesto je postavljen Jovica Lukić. U Borcu znaju slabosti sutrašnjeg rivala, ali prvenstveno gledaju u svoje dvorište analizirajući greške iz prethodnih mečeva.

– Tri vezana poraza su iza nas, golove smo primali nespretno i nesrećno, a jedini kiks nam se dogodio na utakmici sa Slavijom, gdje nismo bili na visokom nivou u segmentu realizacije. Smatram da imamo dovoljno iskustva, energije i kvaliteta da opravdamo ulogu favorita i upišemo tri vrlo važna boda uoči reprezentativne pauze – naglasio je Borčev strateg Slobodan Starčević.

Kapitenska traka će i na ovoj utakmici biti na ruci Borisa Raspudića, pouzdanog štopera, koji obećava maksimalan angažman svih igrača i pobjedu za mirniji nastavak sezone.

– Serija loših rezultata je iza nas, mada smo svjesni da Radnik nema šta da izgubi u Banjaluci i da će igrati rasterećeno. Mi moramo da pronađemo recept za njihov bunker i očekujem poboljšanje u realizaciji, koja nam je škripala u prethodnom periodu – rekao je Raspudić.

Svi igrači, osim povrijeđenog Bašića, konkurišu za sutrašnji meč.

– Neće biti većih promjena u sastavu. Na Bašića ne mogu da računam, a uspjeli smo pred kraj prelaznog roka da angažujemo Vuleta Trivunovića, koji će biti pravo pojačanje u posljednjoj liniji tima. On će konkurisati za utakmicu protiv Čelika. Nakon sutrašnjeg susreta sa Radnikom uslijediće dva dana pauze, a u srijedu će igrači koji su imali manju minutažu odigrati prijateljski meč sa Tekstilcom iz Dervente. Narednog vikenda je planiran još jedan kontrolni meč sa kvalitetnim protivnikom iz regiona – dodao je Starčević.

Utakmica Borac – Radnik počinje u 20.00 časova, a sudiće ju Emir Alečković iz Sarajeva sa pomoćnicima Harisom Bakovićem (Sarajevo) i Amerom Macićem (Mostar). Delegat meča je Goran Skoko (Ljubuški).

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net