Трофеј Купа Републике Српске „Др Милан Јелић“ поново краси ризницу у Платоновој улици!

Дуже од деценије није био у нашим витринама, али трофеј Купа Републике Српске „Др Милан Јелић“ поново краси ризницу у Платоновој улици.
Пљусак који се проломио над Бањалуком није омео наше „црвено плаве“ да на терен истрче са жељом да из великог финала, јубиларног 30.издања, Купа Републике Српске изађу уздигнутих руку.
Прво је мрежу Лакташа погодио Момчило Мркаић, узвратио је Давид Вуковић, а гол вриједан трофеја постигао је Недељко Пишчевић.
„Вратили смо трофеј Купа Републике Српске тамо где припада и срећни смо због тога. У Премијер лиги смо завршили као други тако да је ова турбулента и дуга сезона која је почела европским утакмицама на крају била успјешна. Преостаје нам још једна утакмица до краја и онда идемо на одмор.“, рекао је Александар Субић, капитен ФК Борац којем је Вицо Зељковић, предсједник Фудбалског савеза Републике Српске уручио трофеј.
Задовољство након побједе у финалу није крио ни Винко Мариновић.
Желим да честитам што су овај трофеј, наклн једанест година, вратили на Градски стадион. То нам је био један од циљева. Сматрам да је сезона била успјешна. У првенству смо ушли у Европу и успјели смо да испунимо оно што је постављено пред нас. Што се саме утакмице тиче сигурно да је мало и вријеме утицало да се теже игра. Лакташи су у пољу били доста добри у пољу на отварању утакмице. У наставку смо мало „додали гас“, преузели смо иницијативу и успјели да постигнемо други погодак. Свака част и Лакташима на сјајно одиграној утакмици, уколико буду овако радили сигурно да Премијер лига није далеко“, рекао је Винко Мариновић.
Похвале на рачун обје екипе стигле су и од Вице Зељковића, предсједника Фудбалског савеза Републике Српске.
„Честитке Борцу на трофеју и повратку трофеја побједника Купа на Градски стадион послије дуго година. Желим да похвалим и Лактапе. Ово је за њих била историјска утакмица. Пружили су одличну представу и доказали да Прва лига Републике Српске има свој квалитет.“, рекао је Зељковић.

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.