ТРОФЕЈ ЗА КРАЈ СЕЗОНЕ

Фудбалери Борца и Радника сутра са почетком у 17 часова играју прву утакмицу финала фудбалског Купа РС на Градском стадиону у Бијељини. Прилика је то да оба тима сезону крунишу освајањем трофеја, а уједно и реприза прошлогодишњег финала, када су Бањалучани славили у једној утакмици.

У црвено-плавој свлачионици је наступило емоционално пражњење након што су на терену изборили наступ на европској сцени, али је UEFA била ригорозна и одузела лиценцу за зеленим столом. Тренер Крунић управо због те чињенице сматра да ће играчи имати додатни мотив да одбране трофеј освојен прошле године и уједно покажу квалитет који посједују.

Мислим да је екипа доживјела два различита расположења у протекла три дана. На терену смо остварили оно што је било зацртано, али одлуке званичника UEFA су такве да нам у овом тренутку не дозвољавају наступ на европској сцени. Окрећемо се Раднику, екипи која је током прољећа показала завидан квалитет, са само једним избором, а то је да забиљежимо позитиван резултат у првом мечу и онда пред нашим навијачима прославимо освајање Купа РС. Не могу да рачунам на Авдукића и Граховца због репрезентативних обавеза, Малетића и Жарића због повреде, Зељковића који је већ наступао за Радник у купу, те Тривуновића, који није психички спреман за двомеч против Бијељинаца. Сматрам да имамо квалитетнији састав од домаћина, а био бих задовољан и са неријешеним резултатом у сутрашњем дуелу – истакао је Крунић.

У дуелу са Гошком запажену улогу имао је млади штопер Небојша Рунић, који је оправдао повјерење тренера и сутра ће такође бити један од ослонаца одбране. Његова размишљања су усмјерена ка остварењу што бољег резултата у сутрашњем мечу.

Максимално смо фокусирани на прву утакмицу. Знамо квалитет Радника и гледаћемо да неутралишемо њихове добре стране. Играчи желе да се оките са трофејом и надам се да ћемо то и учинити пред нашим навијачима у недјељу – рекао је Рунић.

Прву утакмицу између Радника и Борца судиће Велимир Дринић из Модриче. Његови помоћници су Д. Лазић (Брчко) и Ђ. Грубачић (И. Сарајево), док је делегат Д. Берак (Требиње). Улога контролора повјерена је Радославу Капору из Требиња. Подсјећамо да ће побједнику Купа РС припасти поред пехара и медаља и новчана награда у износу од 7 500 КМ, док ће се поражени задовољити са 4 000 КМ.

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.