У фокусу: Давид Чавић

Борчево дијете стасало је у стандардног првотимца екипе која се након 12. премијерлигашких рунди дичи првим мјестом на табели.

Давид Чавић усталио се у стартној постави, а добре игре у минулом периоду крунисао је и својим првим постигнутим голом у овој премијерлигашкој сезони.

„Пресрећан сам због постигнутог гола, али желим да истакнем залагање свих момака на минулој утакмици. Створили смо доста шанси, много више у односу на противника, играли добро и што је најбитније освојили смо три важна бода. Што се мене лично тиче, задовољан сам, с тим да у неким ситуацијама могу још боље.“, почиње причу Чавић.

Након дванаест рунди наша екипа је на врху табеле, а дичимо се најбољим нападом и одбраном у премијерлигашком каравану. Давид у први план истиче екипни учинак.

„Радује ме што својим играма могу да дам пун допринос резултатима, али ја сам само један од тридесет играча у ростеру, један шраф у нашем систему. Сви имамо исти циљ и сви до једног имамо исту жељу да помогнемо екипи у сваком тренутку. Сигуран сам да можемо задржати прво мјесто до краја сезоне.“, каже Чавић.

Екипа се добро упознала и како сезона одмиче игра све боље.

„Требало је времена да се неке коцкице посложе. Пристигао је велики број нових играча којима је требао неки период да се привикну на „мирис Врбаса“. Сада смо „кликнули“, упознали смо се и одлично се разумијемо на терену. Резултати то најбоље показују.“, каже Чавић.

Прво мјесто на табели и серија добрих резултата нису опустили екипу. Свјесни су сви да их чека још посла.

„Атмосфера у екипи је одлична. Први смо на табели, али смо и даље чврсто на земљи. Нема мјеста за еуфорију и на нама је да напорно тренирамо, држимо фокус и идемо на побједу у свакој утакмици. На терену изгледамо добро. Играмо мирно, зрело и знамо шта хоћемо.“, прича Чавић.

Наредни испит биће можда и најтежи у досадашњем дијелу сезоне.

„Чека нас Сарајево у Сарајеву. Срели смо се на терену прије двије седмице и увјерили смо се да се ради о квалитетној екипи. Поштујемо их, али идемо тамо по три бода.“ пун је самопоуздања Чавић.

Не крије Давид да је прошла сезона била прекретница у његовој каријери.

Са Градског стадиона у Бањалуци отишао је на позајмицу у Леотар. Тај потез био је пун погодак, каже Чавић.

„За мене су годину дана проведених у Леотару била прекретница у каријери. Испоставило се да је одлазак на позајмицу био пун погодак. Стекао сам сампоуздање, играо сам веома добро и сматрам да је то био један велики корак напријед у мојој каријери. Борац је за мене увијек био и биће клуб број један тако да ми је изузетно важно да сада својим играма могу да допринесем резултатима, те да оправдам очекивања свих у клубу.“, каже Чавић.

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.