У фокусу: Макс Јурај Ћелић

Својом првом голгетерском рецком у дресу нашег клуба крунисао је добре игре с почетком сезоне.

Макс Јурај Ћелић усталио се у „црвено плавој“ линији одбране, а поготоком у окршају са добојском Слогом прокрчио нам је пут ка, испоставиће се, убједљивој побједи.

„Веома сам срећан што смо остварили двије везане побједе и што смо, након уводног пораза у првенству, показали карактер. Срећан сам због екипе, а и због својих игара, те првог гола у Борчевом дресу. Желимо да наш стадион буде тврђава, да будемо доминанти на свом терену и да Бањалука буде најтеже гостовање у Премијер лиги.“, прича Ћелић.

У Бањалуку је пристигао у јеку љетног прелазног рока, а екипи се придружио током „златиборског дрила“.

За све новине треба времена да постану навике, па тако времена треба и за нову екипу да проигра онако како може.

„Ми смо нова екипа и било је разумљиво да ће нам требати времена да се уиграмо, да осјетимо једни друге на терену, да створимо хемију. То су ствари које не долазе преко ноћи, а ова екипа има огроман потенцијал. Увјерен сам да ћемо расти из утакмице у утакмицу и сада је најважније да задржимо овај темпо и континуитет игара и резултата.“, каже Ћелић

На тренингу, прича Ћелић, све пршти од доброг рада. Екипа је „гладна“ успјеха и сви до једног прижељкују трофејну сезону.

„Одлично тренирамо, а за свако мјесто у тиму је јака конкуренција. То је веома добро, да у тиму влада здрава конкуренција јер то сваког играча тјера да, заједно са екипом, помјера своје границе, и на тренингу и на утакмици. Понављам, на добром смо путу, и бићемо све бољи.“, пун је оптимизма Ћелић.

С времена на вријеме погледа се и ка туђем дворишту, а премијерлигашка конкуренција обећава још једну неизвјесну сезону.

„Премијер лига је веома занимљива и очекујем неизвјесну сезону. Екипе које конкуришу за сам врх су веома добре и сваки међусобни судар биће веома занимљив, и за нас играче, али и за публику. Са друге стране, никада не смијете да отпишете екипе које су у доњем дијелу табеле. Увијек је тешко играти против ривала који се затвори и вреба шансу из контранапада. Биће занимљиво до краја, у то не сумњам.“, каже Ћелић.

Макс је рођен у Загребу, а очас посла се привикао на живот у Бањалуци.

„Бањалука ми прија. Град није ни превелик, ни премален, што би се рекло, таман је. Људи су ме одлично прихватили и осјећам се као код своје куће. Бањалуку сваким даном све више упознајем и све ми се више допада.“, каже Ћелић којег је фудбалски пут, доласком у Бањалуку, поново спојио са пријатељем из дјетињства.

Алена Јуриља познаје од малих ногу.

„Са Аленом сам прошао све омладинске селекције у загребачком Динаму. Знамо се од седме године, то ми је пријатељ из дјетињства и са њим сам посебно повезан. Ипак, морам да похвалим и све остале саиграче. Сви су сјајни, на руци смо један другоме, и то заједништво, могло би да буде адут више у нашу корист током сезоне.“ за крај ће штопер нашег клуба.

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.