У ИШЧЕКИВАЊУ ЖРИЈЕБА У НИОНУ

Фудбалери Борца су у пуном тренажном процесу. Тренер Славиша Божичић је наметнуо жесток ритам рада, што је један од предуслова успјешне сезоне. Након освојеног Купа РС атмосфера у клубу је на завидном нивоу, а прве провјере уочи европских искушења играче Борца очекују на пријатељском турниру у Словенији, гдје ће поред нашег клуба учествовати Марибор, Осијек и домаћин Мура. У посљедњих неколико дана екипу Борца су напустили замјеник капитена Борис Распудић, који прелази у редове азербејџанског прволигаша Раван из Бакуа, те Перица Иветић, који се није успио договорити са клупским челницима око ревидирања уговора. Подсјећамо да су претходно рубрику ОДЛАСЦИ попунили: Немања Билбија, Саша Кајкут, Марко Максимовић и Душко Стајић.

Распудић је имао договор са челницима Борца да остане, потписао је нови уговор, али је имао ту могућност да у случају добре иностране понуде напусти „црвено-плави“ табор. Она је стигла из Азербејџана тако да ће овај фудбалер највјероватније каријеру наставити у бившој совјетској републици.

Када је ријеч о искусном везисти Браниславу Крунићу он је потписао нови двогодишњи уговор са бањалучким Борцем.

Тако ће плавокоси Требињац бити једна од главних карика чете Славише Божичића коју очекују наступи у квалификацијама за Европску лигу.

– У Борцу остајем још двије сезоне и изузетно сам срећан због те чињенице. Имао сам још неке понуде, али сам одлучио да продужим сарадњу са Бањалучанима и сада желим у потпуности да се посветим професионалним обавезама и припремим се што боље за нову сезону у којој нас очекује много обавеза, а прве већ 5. јула када играмо прву утакмицу првог кола квалификација за Европску лигу. Наше амбиције у новој сезони су опет високе – истакао је најбољи играч финалне утакмице Купа РС у Мркоњић Граду.

Младен Жижовић који је зимус стигао у Бањалуку из мостарског Зрињског остаје и даље на Градском стадиону. Он има важећи уговор који је било потребно ревидирати због става Управног одбора клуба да се смање примања фудбалерима, али да се појачају премије за победе и бодове.

– Задовољан сам статусом у Борцу и одлучио сам да останем. Са директором Шиповцем сам обавио крајње коректан разговор и немам ниједан разлог да напустим Бањалуку. Остајем, желим да се докажем у граду на Врбасу и дам пун допринос у реализацији постављених циљева у новој сезони која за нас званично почиње утакмицама на међународној сцени – рекао је Жижовић.

Послије останка Крунића и Жижовића лакнуло је и шефу стручног штаба Славиши Божичићу јер и даље може да рачуна на два провјерена фудбалера.

– Сваким даном имамо све јаснију слику када је играчки кадар у питању и то ме радује. Припреме које смо почели 5. јуна теку по плану и програму, немамо ни најмањих проблема, а врло брзо ћемо, када је тим у питању, сложити све коцкице у мозаик и знати на чему смо – додао је тренер Божичић.

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.