|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 24.08.2012. u 13:36

U MOSTAR PO BOD(OVE)

Neplaniran poraz protiv Slavije je arhiviran i sve misli su okrenute prema nedjelji i gostovanju u Mostaru. Zrinjski je vrlo neugodan protivnik, osokoljen pobjedom u Travniku vjerovatno će tražiti potvrdu dobre igre i rezultata u sudaru sa Borcem. Tradicija susreta ova dva tima Pod Bijelim Brijegom je na strani domaćina, ali tradicije i postoje da bi se srušile.

– Analizirali smo utakmicu protiv Slavije i uočili gdje smo griješili. Odradili smo četiri vrlo kvalitetna treninga, konkurencija je pojačana povratkom Raspudića, Teinovića i Bašića, tako da se nadam da imamo dovoljno snage i znanja da ostavrimo pozitivan rezultat, uz napomenu da će uslovi za igru biti vrlo dobri – istakao je Slobodan Starčević, šef stručnog štaba Borca.

U prva tri kola najstandardniji fudbaler Borca je bio Aleksandar Radulović. Neumorna radilica na sredini terena i odličan u kvarenju protivničke igre, sve su to osobine koje su ga krasile i koje treba pokazati i u nedjelju.

– Znamo sve njihove dobre i loše strane, idemo rasterećeno u namjeri da pokušamo ostvariti povoljan rezultat. Samopouzdanja nam ne manjka, ali moramo dati maksimum kako bi se vratili uzdignute glave iz Mostara – naglasio je Radulović.

Šef stručnog štaba Slobodan Starčević je podnio izvještaj Upravnom odboru kluba nakon prva tri kola. Izvještaj je usvojen uz napomenu da nema sankcija prema igračima, ali će biti određenih korekcija u ponašanju.

– Ljudi smo i normalno je da pogriješimo u određenim situacijama. Sankcije bi bile kontraproduktivne i smatram da se kroz treninge i utakmice sve greške mogu otkloniti. Mi idemo u Mostar da osvojimo bod, ali ćemo u takvoj igri pokušati „iščeprkati“ sva tri. Teinović i Bašić će zauzeti svoja mjesta u timu, kao i kapiten Raspudić. Procijenio sam da su tri vezane utakmice za Runića preveliko opterećenje i on će ovoga puta početi sa klupe, kao i Žižović, koji nije krio razočarenje što ga nije bilo u kombinaciji za prošli meč. Povratak Dugića u pravu formu od velikog je značaja, on je jedini pravi špic, tako da očekujem i konkretne učinke u napdačkoj liniji – dodao je Starčević.

Utakmica Zrinjski – Borac igra se u nedjelju u 20.00 časova, a pravdu će dijeliti sudijska trojka na čelu sa Elmirom Pilavom iz Sarajeva, dok će ulogu pomoćnika obavljati Sreten Udovičić (Prijedor) i Haris Baković (Sarajevo).

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net