|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 11.05.2012. u 19:01

U MOSTARU OVJERITI EVROPSKU VIZU

Tri kola prije kraja Premijer lige Borac ima šest bodova prednosti u odnosu na sarajevski Olimpik, koji jedini može pomrsiti planove četi Slaviše Božičića, ali u to je teško vjerovati. Banjalučani su u seriji pobjeda i ne namjeravaju je prekinuti u Mostaru, svom sljedećem gostovanju, a Olimpik teško da može dobiti sve utakmice do kraja. Međutim, treba gledati u svoje dvorište, jer postoji mogućnost da Borac na kraju bude i treći, a jedan od preduslova je da se iz Mostara Raspudić i drugovi vrate neporaženi. Na današnjoj press konferenciji trener Božičić je ponovio da će njegovi izabranici ići na pobjedu, iako neće moći računati na Žarića, Krunića i Radulovića.

– Kako se bliži kraj sezone mi igramo sve bolje. Na korak smo od ostavrenja zacrtanog plana, ali u Mostar idemo da se nadigravamo i kroz takvu igru dođemo do bodova. Znamo da je domaćin u nezavidnoj situaciji, očekujemo tešku utakmicu, ali ja vjerujem u vlastiti igrački kadar i ne sumnjam u njihov sutrašnji maksimalan angažman – rekao je Božičić.

Utakmica 28. kola između Veleža i Borca igra se sutra sa početkom u 17.00 časova. Pravdu će dijeliti Elmir Pilav iz Sarajeva, sa pomoćnicima Senadom Ibrišimbegovićem iz Travnika i Antom Sučićem iz Nove Bile. Delegat meča je Mile Mandić iz Kozarske Dubice.

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net