УПУЋЕН ЗАЈЕДНИЧКИ АПЕЛ, СВИ НА ГРАДСКИ СТАДИОН!

У Трофејној сали на Градском стадиону данас је одржана ванредна конференција за новинаре, чија је тема била хуманитарна акција Фудбалског клуба Борац и навијачке групе Лешинари за помоћ трогодишњој Бањалучанки Софији Мићевић, која болује од акутне лимфобластне леукемије.

Као што је већ свима познато, фудбалери Борца у суботу од 18 часова на Градском стадиону, уз директан пренос на телевизији Елта, дочекују екипу Сутјеске из Фоче у оквиру 20. кола Прве лиге Републике Српске, а сав приход од продатих улазница биће уплаћен за потребе лијечења мале Софије.

Представницима медија данас су се обратили директор маркетинг службе Великана из Платонове Борис Удовичић, представник навијачке групе Лешинари Дејан Костић, представница хуманитарне организације Будимо људи Данијела Ратешић, те Софијин отац Вања Мићевић.

– Желим да вам се захвалим што сте на данашњу конференцију за новинаре дошли у тако великом броју и што редовно пратите све активности Фудбалског клуба Борац. Као што је већ свима познато, утакмица 20. кола Прве лиге Републике Српске против Сутјеске, која се игра у суботу од 18 часова на Градском стадиону, поред такмичарског има и хуманитарни карактер, с обзиром да ће сав приход од продаје улазница, те качкета, мајица и Јелен пива пред утакмицу, бити уплаћен за потребе лијечења трогодишње Бањалучанке Софије Мићевић, која болује од акутне лимфобластне леукемије. Сви ми који водимо Фудбалски клуб Борац свјесни смо овог грба, снаге коју овај симбол Бањалуке има, али и друштвене одговорности коју вођење једног оваквог клуба носи са собом. С обзиром на то, Фудбалски клуб Борац има моралну дужност да се сваки пут укључи у хуманитарне акције попут ове. Као директор маркетинг службе Фудбалског клуба Борац, желим да позовем све Бањалучане да у суботу од 18 часова дођу на Градски стадион да се сви ујединимо око овог грба, испунимо трибине до посљедњег мјеста и дамо свој допринос у Софијином лијечењу. Захвалио бих се нашим вјерним навијачима који су заједно са нама покренули ову хуману мисију и без којих ми не бисмо били то што јесмо, највећи клуб у нашој држави. Лешинари су својим залагањем и одличном организацијом унутар групе успјели да дигну град на ноге и уруче велики број карата, те тако прикупе средства за лијечење наше Софије. Такође, желим да се захвалим и компанијама и институцијама, те угоститељским објектима и свима осталима који су дали свој допринос у овој хуманој акцији. Посебно се захваљујем компанији EuroExpress брза пошта која је активно подржала нашу хуману мисију. Њихов приједлог да бањалучким основцима омогуће бесплатне улазнице за сјеверну трибину, чији новчани износи ће бити донирани за лијечење Софије, прихватили смо са великим одушевљењем јер је тим потезом цијела акција добила нову димезију друштвене ангажованости, док најмлађима шаљемо поруку да је хуманост одлика великих људи. Зато и овим путем позивам све ђаке основних школа да у суботу дођу код сјеверне трибине да преузму своје бесплатне улазнице и да навијају за Софију и Борац. Велику захвалност дугујемо и Министарству просвјете и културе Републике Српске које нам је ургентно изашло у сусрет и дало сагласност за читање огласа у свим основним школама. Захваљујем се и компанији Molson Coors – Јелен пиво, која се одрекла свог контингента од 1000 карата које добијају по уговору за сваку домаћу утакмицу у Првој лиги РС, како би оставили простор да исте буду продате и на тај начин се скупи још више средстава за Софијино лијечење. Такође, споменута компанија донирала је и качкете, мајице и пиво, од чије ће продаје, такође, сав приход бити уплаћен за Софију. На крају, не преостаје ништа друго него само да кажем СВИ НА ГРАДСКИ СТАДИОН –  ВЕЛИКАН ИГРА ЗА СОФИЈУ! Видимо се у суботу – ријечи су којима је Удовичић поздравио све присутне.

Навијачка група Лешинари је, пред меч са Фочацима, одрадили огроман посао на терену испоручивши велики број улазница које су већ стигле до својих власника.

– Лешинари су својим залагањем и одличном организацијом унутар групе успјели да дигну град на ноге и уруче велики број карата, те тако прикупе средства за лијечење наше Софије. Позивам све грађане да дођу на утакмицу, да буду хумани и покажу колико је срце Бањалуке – апеловао је представник Лешинара Дејан Костић.

Данијела Ратешић, представница хуманитарне организације Будимо људи, захвалила се навијачима на огромној подршци.

– Прво бих се захвалила Лешинарима који су од самог почетка уз малу Софију и све нас у организацији. Такође су као волонтери учествовали у разним акцијама у протеклих десетак дана, колико траје ова наша хумана мисија за Софију Мићевић. Захваљујем се и управи Борца, као и играчима који учествују својом игром и који ће сигурно, у то не сумњам, оставити срце на терену за Софију. Хвала свим грађанима који нас подржавају у протеклих 10 дана и надам се да ће у суботу подржати и нас и Софију и Борац и доћи да покажемо да заједно можемо све – рекла је Данијела Ратешић, истичући да је Републици Српској потребан „Софијин закон“ како би се ствари попут ове системски рјешавале јер је, како поручује, „борба за Софију борба за свако дијете“.

Ријечи захвалности на свему до сада учињеном упутио је и Софијин отац Вања Мићевић.

– Захвалио бих се Фудбалском клубу Борац на подршци Софији, као и Лешинарима који су од почетка испратили ову акцију. Позивам грађане Бањалуке да се одазову акцији Срцем за Софију и подрже Фудбалски клуб Борац на путу ка новим бодовима и шампионској титули – навео је Мићевић, рекавши да Софија, према препоруци београдских доктора, није у стању да издржи лет до Балтимора и да је препорука да путује само санитетским авионом, те да је америчка амбасада у БиХ максимално изашла у сусрет када је у питању издавање визе.

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.