|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 30.03.2017. u 14:31

UPUĆEN ZAJEDNIČKI APEL, SVI NA GRADSKI STADION!

U Trofejnoj sali na Gradskom stadionu danas je održana vanredna konferencija za novinare, čija je tema bila humanitarna akcija Fudbalskog kluba Borac i navijačke grupe Lešinari za pomoć trogodišnjoj Banjalučanki Sofiji Mićević, koja boluje od akutne limfoblastne leukemije.

Kao što je već svima poznato, fudbaleri Borca u subotu od 18 časova na Gradskom stadionu, uz direktan prenos na televiziji Elta, dočekuju ekipu Sutjeske iz Foče u okviru 20. kola Prve lige Republike Srpske, a sav prihod od prodatih ulaznica biće uplaćen za potrebe liječenja male Sofije.

Predstavnicima medija danas su se obratili direktor marketing službe Velikana iz Platonove Boris Udovičić, predstavnik navijačke grupe Lešinari Dejan Kostić, predstavnica humanitarne organizacije Budimo ljudi Danijela Ratešić, te Sofijin otac Vanja Mićević.

– Želim da vam se zahvalim što ste na današnju konferenciju za novinare došli u tako velikom broju i što redovno pratite sve aktivnosti Fudbalskog kluba Borac. Kao što je već svima poznato, utakmica 20. kola Prve lige Republike Srpske protiv Sutjeske, koja se igra u subotu od 18 časova na Gradskom stadionu, pored takmičarskog ima i humanitarni karakter, s obzirom da će sav prihod od prodaje ulaznica, te kačketa, majica i Jelen piva pred utakmicu, biti uplaćen za potrebe liječenja trogodišnje Banjalučanke Sofije Mićević, koja boluje od akutne limfoblastne leukemije. Svi mi koji vodimo Fudbalski klub Borac svjesni smo ovog grba, snage koju ovaj simbol Banjaluke ima, ali i društvene odgovornosti koju vođenje jednog ovakvog kluba nosi sa sobom. S obzirom na to, Fudbalski klub Borac ima moralnu dužnost da se svaki put uključi u humanitarne akcije poput ove. Kao direktor marketing službe Fudbalskog kluba Borac, želim da pozovem sve Banjalučane da u subotu od 18 časova dođu na Gradski stadion da se svi ujedinimo oko ovog grba, ispunimo tribine do posljednjeg mjesta i damo svoj doprinos u Sofijinom liječenju. Zahvalio bih se našim vjernim navijačima koji su zajedno sa nama pokrenuli ovu humanu misiju i bez kojih mi ne bismo bili to što jesmo, najveći klub u našoj državi. Lešinari su svojim zalaganjem i odličnom organizacijom unutar grupe uspjeli da dignu grad na noge i uruče veliki broj karata, te tako prikupe sredstva za liječenje naše Sofije. Takođe, želim da se zahvalim i kompanijama i institucijama, te ugostiteljskim objektima i svima ostalima koji su dali svoj doprinos u ovoj humanoj akciji. Posebno se zahvaljujem kompaniji EuroExpress brza pošta koja je aktivno podržala našu humanu misiju. Njihov prijedlog da banjalučkim osnovcima omoguće besplatne ulaznice za sjevernu tribinu, čiji novčani iznosi će biti donirani za liječenje Sofije, prihvatili smo sa velikim oduševljenjem jer je tim potezom cijela akcija dobila novu dimeziju društvene angažovanosti, dok najmlađima šaljemo poruku da je humanost odlika velikih ljudi. Zato i ovim putem pozivam sve đake osnovnih škola da u subotu dođu kod sjeverne tribine da preuzmu svoje besplatne ulaznice i da navijaju za Sofiju i Borac. Veliku zahvalnost dugujemo i Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske koje nam je urgentno izašlo u susret i dalo saglasnost za čitanje oglasa u svim osnovnim školama. Zahvaljujem se i kompaniji Molson Coors – Jelen pivo, koja se odrekla svog kontingenta od 1000 karata koje dobijaju po ugovoru za svaku domaću utakmicu u Prvoj ligi RS, kako bi ostavili prostor da iste budu prodate i na taj način se skupi još više sredstava za Sofijino liječenje. Takođe, spomenuta kompanija donirala je i kačkete, majice i pivo, od čije će prodaje, takođe, sav prihod biti uplaćen za Sofiju. Na kraju, ne preostaje ništa drugo nego samo da kažem SVI NA GRADSKI STADION –  VELIKAN IGRA ZA SOFIJU! Vidimo se u subotu – riječi su kojima je Udovičić pozdravio sve prisutne.

Navijačka grupa Lešinari je, pred meč sa Fočacima, odradili ogroman posao na terenu isporučivši veliki broj ulaznica koje su već stigle do svojih vlasnika.

– Lešinari su svojim zalaganjem i odličnom organizacijom unutar grupe uspjeli da dignu grad na noge i uruče veliki broj karata, te tako prikupe sredstva za liječenje naše Sofije. Pozivam sve građane da dođu na utakmicu, da budu humani i pokažu koliko je srce Banjaluke – apelovao je predstavnik Lešinara Dejan Kostić.

Danijela Ratešić, predstavnica humanitarne organizacije Budimo ljudi, zahvalila se navijačima na ogromnoj podršci.

– Prvo bih se zahvalila Lešinarima koji su od samog početka uz malu Sofiju i sve nas u organizaciji. Takođe su kao volonteri učestvovali u raznim akcijama u proteklih desetak dana, koliko traje ova naša humana misija za Sofiju Mićević. Zahvaljujem se i upravi Borca, kao i igračima koji učestvuju svojom igrom i koji će sigurno, u to ne sumnjam, ostaviti srce na terenu za Sofiju. Hvala svim građanima koji nas podržavaju u proteklih 10 dana i nadam se da će u subotu podržati i nas i Sofiju i Borac i doći da pokažemo da zajedno možemo sve – rekla je Danijela Ratešić, ističući da je Republici Srpskoj potreban “Sofijin zakon” kako bi se stvari poput ove sistemski rješavale jer je, kako poručuje, “borba za Sofiju borba za svako dijete”.

Riječi zahvalnosti na svemu do sada učinjenom uputio je i Sofijin otac Vanja Mićević.

– Zahvalio bih se Fudbalskom klubu Borac na podršci Sofiji, kao i Lešinarima koji su od početka ispratili ovu akciju. Pozivam građane Banjaluke da se odazovu akciji Srcem za Sofiju i podrže Fudbalski klub Borac na putu ka novim bodovima i šampionskoj tituli – naveo je Mićević, rekavši da Sofija, prema preporuci beogradskih doktora, nije u stanju da izdrži let do Baltimora i da je preporuka da putuje samo sanitetskim avionom, te da je američka ambasada u BiH maksimalno izašla u susret kada je u pitanju izdavanje vize.

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net