|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 28.04.2015. u 15:22

UTAKMICA SEZONE

U srijedu se na “Pecari” (19:30 časova) igra “utakmica sezone” za Borac. Nakon 0:0 na Gradskom stadionu, banjalučki fudbaleri će pokušati da osiguraju plasman u prvo finale najmasovnijeg takmičenja nakon pet godina.

Na pres konferenciji uoči ovog susreta trener Jagodić i čuvar mreže Branislav Ružić smatraju da će postignuti pogodak u gostima biti dovoljan za ulazak u finale.

– Došli smo do utakmice koja je prisutna stalno u glavama igrača, a ja pokušavam da ih rasteretim koliko je to u mojoj moći jer smatram da je na Širokom Brijegu veće opterećenje. Posebno zbog poraza u derbiju od Sarajeva (1:0) u kojem su se poprilično potrošili i malo izgubili korak u trci za titulom prvaka – rekao je Jagodić.

Strateg Banjalučana je potom podrobnije analizirao igru protivnika u posljednjih nekoliko utakmica, a osvrnuo se i na činjenicu da je na njihovoj klupi Blaž Slišković zamijenio Slavena Musu.

– Borac i Široki Brijeg su u posljednje vrijeme dvije vrlo neefikasne ekipe jer su oni Mladosti dali golove iz kaznenih udaraca, Slobodi su postigli pogodak nakon kornera, ali i mi već odavno imamo problema sa realizacijom. Zato vjerujem da će nas jedan gol odvesti u finale. Mi idemo u Široki Brijeg po taj pogodak. Nećemo bezglavo napasti, ali idemo na “Pecaru” po gol – naglasio je šef struke crveno-plavih i dodao da neće moći računati na Stokića, Redžića i Dujakovića, dok se Žeravica oporavio i pitanje je koliko u ovom trenutku može da pruži.

– Igrači su dovoljno svježi, vjerujem da će dati maksimum, vidim u njima želju i odlučnost da se žestoko suprotstave domaćinu, koji ponoviću, ima imperativ. Ja imam samo jednu dilemu, ko će igrati u napadu, Petar Ilić ili Elvir Koljić. Ilić je brži, a Koljić je bolji iz prekida – zaključio je Jagodić.

Golman Borca Branislav Ružić, koji je branio u prvom polufinalnom dvoboju i sačuvao mrežu, naglasio je da je Široki Brijeg favorit na papiru i da Banjalučani mogu da prođu u finale Kupa BiH.

– Domaćin je favorit, ali je zbog krize rezultata pod imperativom. Njihov plasman u Evropu je upitan, a mi moramo iskoristiti njihovo moranje. Ako budemo “kao jedan”, finale neće doći u pitanje. Treba da budemo mirni, skoncentrisani i iskoristimo barem jednu od ukazanih prilika – rekao je Ružić i dodao da je spreman i za eventualne penale.

– Na treningu smo pričali o svim varijantama, pa i o izvođenju jedanaesteraca ako u 90 minuta bude 0:0. Ipak, vjerujem da ćemo utakmicu riješiti u regularnom vremenu jer to nije nemoguća misija. Ali, opet ako budu penali, tim koji bude mirniji i koji bude imao više sreće, izboriće finale.

Utakmicu između Širokog Brijega i Borca sudiće Admir Šehović iz Sarajeva.

(fkborac.net)

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net