|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 31.05.2013. u 14:55

UZ NAVIJAČE DO TROFEJA

Fudbaleri banjalučkog Borca u nedjelju imaju veliku priliku da stignu do šestog trofeja u Kupu Republike Srpske. Banjalučani su juče, u prvoj utakmici finala, u Bijeljini savladali domaći Radnik rezultatom 0:1 i sa velikom prednošću dočekuju nedjeljni revanš.

Vršilac dužnosti trenera i sportski direktor Borca Branislav Krunić ističe da je zadovoljan ostvarenim rezultatom u Bijeljini, ali da pitanje osvajača Kupa Republike Srpske još nije riješeno.

Ostvarili smo dobar rezultat u prvoj utakmici, ali nijedan rezultat ne bi garantovao osvajanje pehara. U revanšu može svašta da se dogodi i stoga u revanš moramo da uđemo maksimalno ozbiljno jer samo uz takav pristup možemo da stignemo trofeja koji smo zaslužili nakon izuzetno teške premijerligaške sezone – rekao je Krunić.

Aleksandar Radulović, koji je juče bio u startnoj postavi, nije propustio priliku da pozove navijače na Gradski stadion i pruže podršku svojim ljubimcima u borbi za trofej.

Mislim da smo juče odigrali jednu dobru utakmicu i stekli dobar rezultat pred revanš na našem terenu. Pozivam navijače da nam pomognu u nedjelju, kako bismo zajedničkim snagama osvojili ovaj trofej, ali i da nam istovremeno pruže podršku u teškoj situaciji kad je u pitanju licenca za nastup u Evropi. Ipak, još uvijek očekujemo pozitivne vijesti iz Evropske fudbalske federacije – istakao je Radulović.

Na današnjoj pres-konferenciji Branislav Krunić ponovo je istakao probleme sa igračkim kadrom.

Avdukić i Grahovac imaju obaveze u seniorskoj, odnosno mladoj reprezentaciji BiH, Predragović se priključio selekciji BiH do 19 godina, povrijeđeni su Maletić, Žarić i Bilbija, u sastavu neće biti ni Trivunovića, Zeljković nema pravo nastupa, tako da imam velikih problema oko sklapanja tima. Non-stop mijenjamo tim i pozicije fudbalera, što nam je svakako otežavajuća okolnost – naglasio je Krunić.

Fudbaleri Borca imaće zajednički ručak u ponedjeljak, nakon čega idu na zasluženi odmor. Prema riječima Branislava Krunića, odluka po pitanju nastupa u Evropi uticaće na datum početka priprema.

Od ishoda odluke u Nionu zavisi i početak priprema, imenovanje novog trenera, kao i igrački kadar. Međutim, sigurno je da pripreme neće početi prije 15. juna, a možda čak i kasnije ukoliko Borac ne bude nastupao u Ligi Evrope. Što se tiče odgovora iz Niona, dopis mora da stigne do 2. juna, bez obzira da li će biti pozitivan ili negativan – rekao je Krunić.

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net