|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 12.03.2011. u 18:26

VELEŽ – BORAC 0:0

U osamnaestom kolu Premijer lige BiH, naši fudbaleri su osvojili jedan bod u veoma zanimljivom meču u Mostaru protiv ekipe Veleža, odigravši bez golova.

Asmir Avdukić je danas bio nesavladiv, iako su domaći fudbaleri krenuli ofanzivno od samog početka utakmice. U 16. minutu Damir Rovčanin postiže pogodak, koji se ipak poništava jer je domaći napadač igrao rukom.

Nakon ove odluke glavnog sudije, nervoza je uočljiva kod domaće publike i igrača, ali i u stručnom štabu Veleža. Ovo je prouzrokovalo isključenje trenera domaćih, Milomira Odovića u 28. minuti.

Najbolju priliku za Borac u prvom dijelu utakmice imao je u 36. minutu Dražen Međedović. Nakon indirekta, glavom je sa 5 metara šutirao , a lopta je odskočila ispred gola i otišla preko prečke.

Drugo poluvrijeme donosi dvije dobre šanse za Velež već na početku. U 47. minuti Velagić je glavom šutirao pokraj gola Avdukića, nakon ubačaja Demića. 6 minuta kasnije, Avdukić spašava siguran gol domaćina kada je odličnom intervencijom zaustavio udarac Rovčanina.

Imali su domaći fudbaleri još nekoliko prilika prije kraja susreta, ali najveću priliku da naši fudbaleri odnesu sva tri boda iz Vrapčića propustio je Stajić u 90. minutu kada je štoper Veleža uspio da izblokira njegov udarac.

Za sedam dana naš klub u Banjaluci igra protiv ekipe Čelika iz Zenice.

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net