ВЕЛЕЖ ОДНИО БОД ИЗ БАЊАЛУКЕ (ФОТО)

Пред Борцем је био тежак задатак, прекинути домаћи низ без побједе и зауставити Вележову серију без пораза на гостујућим теренима. Без Жижовића, Ђајића и Предраговића, али са повратником Радуловићем у стартних 11 тренер Јовић се супротставио очекиваном формацијом гостима из Мостара.

Први су запријетили гости у 11. минути преко Хебибовића, чији је шут завршио поред гола Авдукића. С обзиром на вјетар и тврд терен и једни и други су тешко контролисали лопту, тако да је публика мало тога видјела у првих 25 минута. Прву праву акцију изабраници Драгана Јовића су извели у 27. минуту. Ханџић је дуго вукао лопту, проиграо Журжинова, чији ударац Оштраковић избацује у корнер. Граховац је убацио из угла, а у казненом простору је оборен Грујић. Чуић је показао на 11 метара, а намјеру Граховца је прочитао Оштраковић тако да је остало 0:0.

Недуго затим видјели смо атрактиван покушај Кунића са неких 10-так метара, али је био непрецизан. Након једног пресјеченог напада Вележа отворио се простор за контранапад, лопту је вукао Журжинов а затим упослио Ханџића, који је испробао свој шут са 20-так метара, лопта је погодила вањску стативу. До краја првог полувремена Радуловић је ставио Оштраковића на велико искушење сјајним ударцем са врха казненог простора, међутим голман Вележа се још једном истакао и понио епитет јунака првих 45 минута.

На отварању другог полувремена Субић је извео корнер, а Грујић шутира поред гола. Праву бомбу упутио је Ханџић у 53. минути, али је одлично боксовао Оштраковић. У сљедећем нападу Кунић је све сам направио, из тешке ситуације је шутирао у оквир гола, али лак је то био плијен за гостујућег чувара мреже. Низали су се напади Борца, Субић је одлично прошао по лијевој страни и центрирао, а Радуловић касни за пола корака.

 Од 57. минуте Вележ је играо са играчем мање јер је искључен Мерзић послије прекршаја над Кунићем. Субић је извео прекид, а Кунић главом са свега три-четири метра не успијева угурати лопту у мрежу. На другој страни Хебибовић пријети из контранапада, али његов ударац зауставља Авдукић. Тешко је описати шта су све промашили играчи Борца од 65. до 70. минуте, Кунићу је из непосредне близине ударац одбранио Оштраковић, а затим Радуловић шутира и погађа Кунића на метар испред гол линије. У 90. минути Грујић шутира силовито, али и метар-два изнад пречке. Остало је 0:0 и тако је продужен Борчев низ од четири домаће утакмице без побједе.

БОРАЦ – ВЕЛЕЖ 0:0

стадион: Градски, гледалаца: 3000, судија: Томислав Чуић (Томиславград), жути картони: Јевтић, Марковић, Рунић, Драгићевић (Борац), Шкаљић, Летић (Вележ), црвени картон: Самир Мерзић.

БОРАЦ: Авдукић, Марковић, Рунић, Јевтић, Субић, Граховац, Радуловић (од 82. минуте Си. Дујаковић), Грујић, Журжинов (од 79. минуте Драгићевић), Ханџић, Кунић.

ВЕЛЕЖ: Оштраковић, Шкаљић (од 46. минуте Звонић), Кодро, Зољ, Окић, Хебибовић, Мерзић, Благојевић (од 55. минуте Хајдаровић), Летић, Рашевић (од 61. минуте Казазић), Малетић.

(fkborac.net)

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.