|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 08.06.2017. u 15:22

VELIKAN IZ PLATONOVE NA PRAVOM PUTU

Na konferenciji za novinare, održanoj danas u Trofejnoj sali na Gradskom stadionu, javnosti je, zvanično, predstavljen Goran Galešić, prvi fudbaler koji je potpisao ugovor sa Borcem u ljetnom prelaznom roku. Galešić je rođen 1989. godine u Banjaluci, a prošao je omladinske selekcije Velikana iz Platonove, sa kojim je dogovorio saradnju na godinu plus godinu.

Inače, pored Borca, Galešić je branio i boje belgijskog Beršota, slovenačkih klubova Gorice, Kopera i Celja, splitskog Hajduka, bugarskog Boteva iz Plovdiva, moldavskog Šerifa i ruskog Himkija.

– Zahvalio bih se, prije svega, aktuelnom rukovodstvu kluba koje je bilo izuzetno korektno prilikom razgovora o povratku u Borac. Dogovorili smo se bez ikakvih problema i drago mi je da sam, nakon 10 godina provedenih u inostranstvu, ponovo u Banjaluci, u Borcu, među prijateljima koje dugo nisam vidio i navijačima koje sam uvijek volio, gdje god da sam nastupao. Nastojaću da opravdam ukazano povjerenje i ne sumnjam da ćemo uspijeti da ostvarimo sve ciljeve koji su pred nas postavljeni – bile su prve zvanične Galešićeve impersije prilikom potpisivanja ugovora sa osvajačem šampionske titule u Republici Srpskoj i povratnikom u Premijer ligu.

Danas je, takođe, potpisan i ugovor sa prvim sponzorom za narednu takmičarsku sezonu. U pitanju je kompanija Ideal petrol, čiji se direktor Nikola Luburić danas obratio predstavnicima medija

– Ja sam, takođe, dijete Borca, nastupao sam za ovaj klub do prije 5-6 godina, sada sam u prilici da mu pomognem finansijski i rado to činim. Pozvao bih i sve ostale banjalučke privrednike koji su u prilici da finansiraju klub određenim iznosom to i učine jer smo Borcu sada svi potrebni – naveo je Luburić.

U drugom dijelu konferencije, sedmoj sili se obratio član Upravnog odbora za marketing i finansije Vedran Pušić, koji se dotakao aktuelne problematike u klubu: od dobijanja licence za nastup u bh. elitnom fudbalskom rangu, preko načina finansiranja kluba, do marketinških aktivnosti kojih će, u budućem periodu, biti na pretek.

– Veliki dio posla oko licence smo uspješno obavili i sutra će kompletna dokumentacija biti poslata u Fudbalski savez BiH. Sa pojedinim bivšim fudbalerima smo se lako dogovorili o načinu isplate dugovanja, odnosno o reprogramu, dok određeni, čija ćemo imena javno objelodaniti odmah čim dobijemo licencu, nisu bili spremni za razgovor sa ovim rukovodstvom, te su bli izričiti da im se sredstva uplate. Ti ljudi se kunu u Borac, u ljubav i vjernost, a ja ovom prilikom mogu da im poručim da se Borac tako ne voli i da ga vole do posljednje marke. U pitanju su fudbaleri kojima, što je najžalosnije, taj novac ne znači mnogo u smislu egzistencije, s obzirom da su nastupali i u inostranim klubovima. Borac im je, nažalost, služio samo kao šansa za oživljavanje karijere i novi odlazak i što se mene lično tiče, takvim ljudima bih zauvijek zabranio ulazak na Gradski stadion – kategoričan je bio Pušić po ovom pitanju, istakavši potom okvirni budžet za narednu sezonu, ali i dugovanja koja klub ima.

– U ovom trenutku, ne računajući dug prema Poreskoj upravi i za električnu energiju, Borac duguje oko 750 000 KM bivšim fudbalerima, trenerima, Radnoj zajednici, prevoznicima… a pored toga, postoji i dug prema Fudbalskom klubu Džaja.. Jedan dio ćemo riješiti vrlo brzo jer se radi o urgentnim dugovanjima potrebnim za dobijanje licence, a ostatak ćemo rješavati u hodu. Okvirni budžet za predstojeću premijerligašku godinu kreće se od 1 300 000 do 1 500 000 konvertibilnih maraka, koje nastojimo da prikupimo putem donatorske večeri koja se održava 16. juna na Gradskom stadionu, prodaje sponzorskih paketa koje smo osmislili, prodaje ulaznica za utakmice… Već sada ponosno mogu da kažem da smo, samo nekoliko dana od pokretanja priče oko sponzorskih paketa, pored Ideal petrola, načelno dogovorili saradnju sa još 7 kompanija, što pokazuje da smo na pravom putu. Planirani budžet nije veliki, s obzirom da šampion BiH Zrinjski ili sarajevski klubovi Sarajevo i Željezničar imaju oko 3-4 miliona konvertibilnih maraka jednogodišnjeg proračuna, ali pogledajte primjer u Hrvatskoj. Nedavno smo boravili u posjeti Rijeci, koja je, sa budžetom od 10 miliona evra, superiorno osvojila prvenstvo i kup Hrvatske, dok to nije uspio Dinamo sa budžetom od 40 miliona evra. Zašto onda Borac sa 1 500 000 KM ne bio konkurisao za plasman na evropsku scenu, pa čak i za titulu pored klubova koji imaju duplo veći budžet?

Dotakao se Pušić, kako rekosmo, i određenih marketinških projekata, koji mogu samo da raduju iskrene ljubitelje crveno-plavog sportskog kolektiva.

– Pored sponzorskih paketa za privrednike, omogućili smo i svim zainteresovanim fizičkim licima kupovinu personalizovane stolice, na osnovu koje će ostvarivati popust kako u objektima spomenutog Ideal petrola, tako i prilikom kupovine u objektima jednog trgovinskog lanca, sa kojim smo blizu zaključivanja saradnje. Takođe, već u ponedjeljak će krenuti rekonstrukcija postojećih novinarskih loža na zapadnoj tribini, koje će, u budućnosti, biti korištene kao ekskluzivne Sky Box lože koje će zainteresovane kompanije moći da kupe za sebe. Planiramo da svaka utakmica bude svojevrsni spektakl, praznik u kojem ćemo svi da uživamo, pa će na svakoj utakmici, u dogovoru sa našim sponzorskom Diadorom, biti organizovana nagradna igra sa 40-50 vrijednih nagrada sa obilježjima kluba, a blizu smo dogovora i sa pojedinim auto-kućama, s obzirom da, na posljednjoj utakmici u sezoni, planiramo da jednog našeg navijača, kroz nagradnu igru, obradujemo novim automobilom. Takođe, pred svaki meč biće postavljene i fan-zone, dok će i naši najmlađi navijači imati priliku da se zabave. Sve naše domaće utakmice biće direktno prenošene i to 8-10 utakmica putem TV Arena sport, 2-3 posredstvom BHT1, a sve ostale će prenositi Elta HD. Takođe, biće organizovan i javni čas na Gradskom stadionu, na koji će svi navijači moći da dođu i pitaju šta ih interesuje o radu kluba. Želimo da Borac bude jak, samoodrživ, marketinški prepoznatljiv i vjerujem da smo na dobrom putu da tako i bude – zaključio je Pušić.

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net