|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 19.06.2018. u 22:08

VICO ZELJKOVIĆ NOVI PREDSJEDNIK BORCA!

fkb

Dojučerašnji potpredsjednik Borca, Vico Zeljković izabran je za prvog čovjeka kluba iz Platonove ulice, jednoglasnom odlukom delegata na Skupštini kluba, koja je održana večeras u Trofejnoj sali na Gradskom stadionu. Na taj način usvojena je i ostavka sad već bivšeg predsjednika Branka Kovačevića, koji je kooptiran u Upravu kluba u kojoj su ostali Mario Keserović, odnosno Viktor Latinović. Uprava Borca biće osvježena novim licima, Dragomirom Batarom, Đorđem Grubišićem i Ljubom Tomićem.

Na Skupštini Borca, kojom je predsjedavao Dragan Tolimir, bilo je prisutno 22 od 27 članova, jednoglasno je usvojen i Izvještaj o radu Uprave u periodu od 1.1.2017 do 1.5.2018. godine, kao i ostavke braće Pušić, Vedrana i Damira, ali i Darka Milunovića, odnosno Svetozara Petkovića. Na identičan način (jednoglasno) je usvojen i prijedlog o izmjeni i dopuni Statuta kluba koji se odnosi na tačku 22, a tiče se članstva Skupštini kluba.

fkb2

– Velika odgovornost je i na meni i mojim saradnicima. Riješili smo decenijski problem kluba, dug prema ŠF Džaja i to vansudskim poravanjem ovjerenim kod notara. Takođe, izvojevali smo pobjedu na IO FS BiH, jer je žrijeb Premijer lige BiH zakazan za sutra odgođen, a naš predmet je u UEFI. Hvala Mili Kovačeviću na pomoći da se delegira i da sve ode u evropsku Kuću fudbala, koja će odlučiti da li možemo da ostanemo. Nadamo se da će UEFA presuditi u korist Borca, ali i ako ne bude tako, ne treba to shvatiti tragično jer i da igramo Prvu ligu RS cilj će nam biti vraćanje dugova. Naš osnovni cilj je bio da klub živi, da se ne gasi, jer samo ako živi može da rješava dugove i probleme. Dug prema dobavljačima, radnoj zajednici, igračima iznosi 2.274.246KM. To je dug koji je pronađen, i procjena je da to možemo da riješimo sa 1.300.000KM, bile su prve riječi novog predsjednika Borca, Vice Zeljkovića u obraćanju predstavnicima medija.

Prozvika igrača pred početak priprema zakazana je za sutra u 10.00 časova.

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net