ВИНКО МАРИНОВИЋ НАПУСТИО БОРАЦ

Некадашњи фудбалер Козаре, Борца, Црвене звезде, Жерминала и Лакташа Винко Мариновић напушта Фудбалски клуб Борац и тренерску каријеру наставља у Зрињском из Мостара.

Мариновић је договорио детаље сарадње са Мостарцима и желимо му срећу у наставку тренерске каријере. Интересовање Мостараца за Винка одавно постоји, преговори су интензивирани у претходним данима, понуђени су му јако добри услови, што је Мариновић прихватио – рекао је директор Борца Роберт Зрилић, истакавши да још није познато ко ће сјести на упражњену столицу првог тренера.

Зоран Драгишић не може бити шеф струке јер нема профи-лиценцу за ту функцију, а од бањалучких тренера посједују је само Бранимир Тулић, Слободан Старчевић, Владо Јагодић и Велимир Стојнић – навео је Зрилић, алудирајући на то да ће један из споменутог квартета, највјероватније, добити нови мандат на црвено-плавој клупи.

Винко Мариновић на клупи Борца дебитовао је 22. марта 2014. године управо на утакмици против свог новог клуба, Зрињског (2:1). На 26 лигашких утакмица, на колико је тренирао Борац, забиљежио је 12 побједа, 5 неријешених резултата и 9 пораза. Са садашњим тимом Борца стигао је до полуфинала Купа БиХ и 5. мјеста на табели 12 кола прије краја лиге.

Тешко ми је, не знам шта бих вам рекао, али живот иде даље, шта је ту је. Нисам дошао ни у Борац због неких великих пара, пресудиле су, у овом случају, спортске амбиције. Стигла је та понуда, у Зрињском је бар чиста ситуација, екипа се бори за врх табеле и има европске амбиције. У Борцу сам дао свој максимум, са екипом стигао до петог мјеста на табели и полуфинала Купа БиХ, тако да не може да се каже да иза мене баш ништа не остаје. Захвалан сам Борцу за цијели живот, у њему сам стекао и играчку и тренерску афирмацију, носио дрес клуба када је то било најтеже, у ратном периоду, и такве се ствари не заборављају. Хвала играчима на коректности током мог вођења екипе, хвала навијачима на подршци и поручио бих свима: држите се, не дајте се – поручио је Мариновић након одласка са клупе Борца.

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.