|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 26.03.2015. u 1:13

VINKO MARINOVIĆ NAPUSTIO BORAC

Nekadašnji fudbaler Kozare, Borca, Crvene zvezde, Žerminala i Laktaša Vinko Marinović napušta Fudbalski klub Borac i trenersku karijeru nastavlja u Zrinjskom iz Mostara.

Marinović je dogovorio detalje saradnje sa Mostarcima i želimo mu sreću u nastavku trenerske karijere. Interesovanje Mostaraca za Vinka odavno postoji, pregovori su intenzivirani u prethodnim danima, ponuđeni su mu jako dobri uslovi, što je Marinović prihvatio – rekao je direktor Borca Robert Zrilić, istakavši da još nije poznato ko će sjesti na upražnjenu stolicu prvog trenera.

Zoran Dragišić ne može biti šef struke jer nema profi-licencu za tu funkciju, a od banjalučkih trenera posjeduju je samo Branimir Tulić, Slobodan Starčević, Vlado Jagodić i Velimir Stojnić – naveo je Zrilić, aludirajući na to da će jedan iz spomenutog kvarteta, najvjerovatnije, dobiti novi mandat na crveno-plavoj klupi.

Vinko Marinović na klupi Borca debitovao je 22. marta 2014. godine upravo na utakmici protiv svog novog kluba, Zrinjskog (2:1). Na 26 ligaških utakmica, na koliko je trenirao Borac, zabilježio je 12 pobjeda, 5 neriješenih rezultata i 9 poraza. Sa sadašnjim timom Borca stigao je do polufinala Kupa BiH i 5. mjesta na tabeli 12 kola prije kraja lige.

Teško mi je, ne znam šta bih vam rekao, ali život ide dalje, šta je tu je. Nisam došao ni u Borac zbog nekih velikih para, presudile su, u ovom slučaju, sportske ambicije. Stigla je ta ponuda, u Zrinjskom je bar čista situacija, ekipa se bori za vrh tabele i ima evropske ambicije. U Borcu sam dao svoj maksimum, sa ekipom stigao do petog mjesta na tabeli i polufinala Kupa BiH, tako da ne može da se kaže da iza mene baš ništa ne ostaje. Zahvalan sam Borcu za cijeli život, u njemu sam stekao i igračku i trenersku afirmaciju, nosio dres kluba kada je to bilo najteže, u ratnom periodu, i takve se stvari ne zaboravljaju. Hvala igračima na korektnosti tokom mog vođenja ekipe, hvala navijačima na podršci i poručio bih svima: držite se, ne dajte se – poručio je Marinović nakon odlaska sa klupe Borca.

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net