ВИСОК ПОРАЗ БОРЦА У ВРАПЧИЋИМА

Фудбалери Вележа, у дербију кола, остварили су убједљиву побједу над Борцем. Прво полувријеме није наговјештавало високу побједу „рођених“, јер се игра углавном одвијала између два шеснаестерца. Прву прилику Вележ биљежи у 20 секунди меча, када Малетић искоса шутира, али је лопта отишла поред гола.

Борац узвраћа у 12. минути, када Стокић из повољне позиције шутира, али је Оштраковић на мјесту. Исти играч је у гол прилици у 28. минути, када је поново Оштраковић одлично реаговао и сачувао своју мрежу. Финиш првог дијела протиче у знаку напада фудбалера Борца, али је Зољ у посљедњи тренутак отклонио опасност.

У наставку потпуно другачија слика на терену. Вележ је заиграо брже и агресивније, а такав приступ могао се исплатити одмах на почетку. У 47. и 48. минути „спортски двобој“ имали су Рамовић и Авдукић. Прво је у 47. минути Рамовић шутирао са неких 7-8 метара, а Авдукић фантастично реаговао и спасио мрежу. Минут касније, нешто неповољнија ситуација за нападача Вележа, али је ипак услиједио шут. Авдукић је поново био на мјесту.

У 62. минути домаћи долазе у вођство. Летић је био асистент, Ћемаловић је одлично реаговао и главом лопту поспремио у мрежу. Вележови играчи као да су добили „крила“ и урагански крећу према голу Борца. Хајдаровић два пута пролази и шутира, али први пут брани Авдукић, а други пут лопта одлази преко гола. Круна добре игре долази у 71. минути. Летић је извео корнер, Мерзић пребацио лопту у средиште шеснаестерца гостију, а Рамовић овај пут „добија битку“ са голманом Борца и повећава вођство своје екипе. Недуго након тога Распудић погађа пречку, а онда је Авдукић поново морао по лопту у мрежу. Рамовић је асистирао Хајдаровићу, а овај поставља коначних 3:0.

У наредном колу, у суботу од 19 часова, Борац ће угостити екипу Зрињског.

ВЕЛЕЖ – БОРАЦ 3:0 (0:0)

Стадион: Врапчићи у Мостару.

Гледалаца: 1000.

Главни судија: Горан Параџик (Љубушки)

Жути картони: Рамовић, Зољ, Јусуфбашић (Вележ), Ђелмић (Борац).

Црвени картон: Ђелмић (Борац).

Стријелци: 1:0 Ћемаловић (62), 2:0 Рамовић (71), 3:0 Хајдаровић (79).

ВЕЛЕЖ: Оштраковић, Звонић, Мајкић, Зољ, Окић, Ћемаловић (од 69. минуте Јусуфбашић), Хебибовић (од 32. минуте Кодро), Мерзић, Летић, Рамовић, Малетић (од 46. минуте Хајдаровић).

БОРАЦ: Авдукић, Радуловић, Жижовић (од 72. минуте Перовић), Рунић, Стокић, Распудић, Ђелмић, Субић, Петровић, Журжинов (од 46. минуте Ст. Дујаковић), Грујић (од 46. минуте Граховац).

(fkborac.net)

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.