ВОЈВОДИЋ ОСТАЈЕ, МАКСИМОВИЋ СПОРТСКИ ДИРЕКТОР, ДУГ ПРЕМА “ЏАЈИ” ГОРУЋИ ПРОБЛЕМ!

fkb

ФК Борац продужио је уговор са тренером Дарком Војводићем на годину дана уз могућност наставка сарадње још једну годину уколико обе стране буду задовољне. Дојучерашњи Војводићев први помоћник, Марко Максимовић од данас је нови спортски директор клуба.

– Задовољни смо досадашњом сарадњом са Дарком Војводићем и он ће и у наредном период уживати нашу максималну подршку. Дарко је изложио план за наредни период и управа се сагласила са истим, тако да смо лако пронашли заједнички језик. Дефинитивно имамо исте погледе на будућност. Што се тиче Марка Максимовића, њему је повјерена сва координација између стручног штаба, односно спортског сектора и управе. Он ће заједно са тренером Војводићем селектирати екипу за наредну сезону. Максимална одговорност што се тога тиче је на њима, али управа клуба у тандем Војводић – Максимовић има пуно повјерење, истакао је потпредсједник Борца, Вицо Зељковић.

vico

Борац је у претпрошлом колу обезбиједио опстанак у Премијер лиги БиХ. У клубу су задовољни тим резултатом обзиром на све турбуленције које су погодиле црвено – плаве ове сезоне.
– Прошле сезоне смо се вратили у Премијер лигу из Прве лиге Републике Српске и опстанак се може сматрати успјехом. Нисмо ми заборавили еуфорију са почетка текуће сезоне, коју је наша маркетинг служба изнијела можда мало медијски преамбициозно. Нешто смо и ми научили. Што се тиче циљева за сљедећу сезону, бићемо опрезни, јер доста тога ће зависити од финансијске ситуације. Нјих ћемо прецизирати до прозивке, која ће заказана за 10. јун. Наравно да Борац мора “пуцати” увијек на врх, али треба бити реалан и прије свега сачувати клуб, јасан је Зељковић.

ЛИЦЕНЦА И “ЏАЈА” КАО “ДАМОКЛОВ МАЧ” ПРИЈЕТЕ БОРЦУ

Борац је на терену изборио право да се у БХ елити такмичи и сљедеће сезоне. Међутим, то није довољно. Да би изабраници Дарка Војводића и наредне сезоне били дио премијерлигашког каравана неопходно је да управа до 20. маја обезбиједи 150 000 марака за добијање лиценце. Још већи проблем за клуб, поред дуга према Пореској управи је дуг према Школи фудбала “Джаја”. У клуб је стигла извршна пресуда, према којој је Борац дужан да плати 594 677, 11 КМ.

– Тај дуг који имамо према “Джаји” је рак рана клуба. Дуг је извршан и не може се више оспорити. Ја заиста не знам зашто се нико из претходних управа није појављивао на суду и ми сад имамо велики проблем. Гледајте цифра је велика и за много веће клубове од Борца. Међутим, ми то морамо на неки начин ријешити. Свјетло на крају тунела, колико год то чудно звучало је чињеница да нам на наплату долазе дугови које је актуелна управа направила да би покрила старе дугове, односно оне који су направили наши претходници, а све да би клуб могао нормално да живи. Ако ријешимо питање лиценце смањићемо 90% проблема. Надам се да нећемо сљедеће сезоне поново морати кретати из Прве лиге Републике Српске. То би практично значило крај Борца! У пат позицији смо, новац нам је неријешив проблем. Искористили смо, да тако кажем помоћ пријатеља, испуцали смо спонзорске уговоре за текућу сезону, а нови спонзорски уговори ступају на снагу од 1. јула. Да кажем и то да смо већ договорили наставак сарадње са већином спонзора. Једноставно морамо измислити новац до 20. маја, закључио је Вицо Зељковић.

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.