VRIJEME JE ZA DERBI: BORAC PUN OPTIMIZMA NA MEGDAN SARAJEVU

Borčeve fudbalere očekuje veliki premijerligaški derbi, a naši crveno plavi otputovali su u Zenicu na noge Sarajevu. Dvoboj na stadionu „Bilino polje“ zakazan je za subotu, od 17.00 časova. Vinko Marinović, šef stručnog štaba, pohvalio je rad svoje ekipe tokom minule sedmice, a raduje ga što će uslovi za igru biti dostojni jedne najveće utakmice ovdašnjeg fudbala.

„Zadnje dvije utakmice smo pobijedili, ima tu dosta napretka, naravno ima i dosta stvari još treba raditi, ali sa optimizmom putujemo na utakmicu protiv Sarajeva. Igramo derbi sa odličnom ekipom koju u zadnje vrijeme možda ne prate rezultati u odnosu na ono što su prikazali. To je ekipa koja stvara dosta šansi, ali ima malo slabiju realizaciju. Ipak, ovo su derbi utakmice u kojima uvijek morate biti na visokom nivou, morate obratiti pažnju na svaki detalj ukoliko želite pozitivan rezultat. Imaćemo dobar teren za igru tako da ćemo i mi vidjeti ono pravo lice, koliko stvarno možemo na jednom dobrom terenu. Očekujem da će to biti dobro i da ćemo pokazati ono što se od nas očekuje“ rekao je  Marinović.

Svjestan je, Marinović, svih kvaliteta narednog rivala. Kaže da njegova ekipa mora da bude strpljiva na obje strana terena.

“Očekujem da će krenuti ofanzivno od prve minute i zato mi moramo da budemo oprezni, ne smijemo da dozvolimo da se u tom otvaranju utakmice desi negativan rezultat, a kasnije možemo da iskoristimo taj pritisak da se nametnemo igrom ili eventualno kroz neke tranzicije, da dođemo do šanse ili gola“, istakao je Marinović.

Pun optimizma je i Nedjeljko Pišćević koji će biti zadužen da poveže crveno plave redove na „Bilinom polju“.

“Konačno smo uhvatili niz pozitivnih rezultata, znamo svi da u posljednje vrijeme nismo mogli da uhvatimo kontinuitet, da imamo dosta oscilacija. Na posljednje tri utakmice napravili smo dobar rezultat, ekipa raste, dobro radimo i samo tako treba da nastavimo. Nadam se da ćemo uspjeti da donesemo bodove u Banjaluku.. Oni su mlad tim, napadačka ekipa, igraju dobro, u zadnjem periodu kao što je trener rekao, nemaju bodovni rezultat, ali igraju dobro. Mislim da će pokazati to i pred svojim navijačima, i mislim da će biti dobra utakmica za gledanje na dobrom terenu. Oni igraju napadački, za gol više i mislim da se tu dosta otvara prilika za neke kontre za tranziciju da bi mogli da ih ugrozimo“, rekao je Piščević.

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.