Вријеме је за дерби: Уз пуне трибине до жељеног циља

Наши фудбалери првенствену паузу провели су у марљивом раду спремајући се за предстојећа искушења и серију дербија у наредних двадестак дана.

Први је уједно и један од највећих овдашњег фудбала, а у сриједу (19.00 часова) на наш Градски стадион стиже екипа Сарајева.

„Остварили смо оно што смо зацртали у протеклом циклусу. Остварили смо серију побједа и  сутрашњу утакмицу дочекујемо у веома добром расположењу. Са друге стране, екипа Сарајева је подигла форму. Играју брзо, играју диреткат фудбал, а посједују и индивидуални квалитет. Ипак, све нас радује податак да у посљедње три утакмице нисмо примили гол, а били смо веома ефикасни. Све то је додатно утицали да подигнемо ниво сампоуздања које је изузетно битно у оваквим утакмицама.” рекао је Винко Мариновић, шеф стручног штаба ФК Борац.

Рецепт је јасан и налик ономе из претходних утакмица. Максимална концентрација од прве до посљедње минуте уз жељу за побједом и борбу за сваки педаљ терена.

“Дерби утакмице увијек са собом носе и одређену дозу психолошког притиска. Морамо да будемо максимално сконцетрисани. Утакмице попут ове углавном одлуче детаљи, а надам се да ће они превагнути на нашу страну. Прижељкујемо и велику подршку публике, да нам буду вјетар у леђа И да нас носе до циља.” , поручује Мариновић.

У екипи неће бити Енвера Кулашина, те Слободана Ђекића док су сви остали играчи спремни да испуне сваки захтјев који се ствари пред њих. Међу онима који са нестрпљњем чекају да осјете сву драж једну од највећих утакмица премијерлигашког фудбала је и Јован Нишић.

“Мене и моје саиграче инспиришу велике утакмице које са собом носе и одређену дозу притиска. Такве утакмице су најљепше за играње, а очекујем и велику подршку навијача са трибина. У добром смо моменту. Везали смо осам побједа И желимо да наставимо серију. Сарајево је добра екипа, али наш циљ је да покажамо да је ово наша кућа , да одиграмо у високом интензитету И да дођемо до нова три бода.” рекао је Нишић.

Утакмица почиње у 19.00 часова, а капије стадиона биће отворена два сата уочи првог судијског звиждука.

Дио прихода од продатих улазница биће дониран за постављање фасаде на кућу наше Саре Вујиновић. За Сару, за нову побједу!

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.