ВУКЕЉА УДАЉЕН ИЗ ТИМА

Тренер Борца Владо Јагодић удаљио је из екипе Љубишу Вукељу, а разлог је његово незалагање у досадашњем дијелу сезоне. Осим тога Владо Јагодић је упутио последње опомене Милану Муминовићу и Душку Сакану, док је Перица Станчески добио рок од три дана да се изјасни да ли ће и после зиме остати у Борцу.

Шеф стручног штаба своју одлуку је појаснио чињеницом да наведени играчи не дају свој максимум на утакмицама.

– Са Вукељом сам разговарао неколико пута и имао је довољно опомена. Ништа се није променило у његовој игри и због тога сам одлучио да га удаљим из тима, а на њега нећу рачунати у преосталим утакмицама до краја текуће полусезоне. Тврдим да је он међу пет најбољих играча у Премијер лиги БиХ, али само када даје свој максимум. У Борцу то није радио, не знам шта је разлог, али остајем при свом ставу да код мене не играју имена и презимена, већ само они који на тренинзима и утакмицама дају свој максимум. Што се тиче Станческог његове игре су ишле од сјаја до очаја. И са њим сам разговарао, а после свега сам њему самом препустио да одлучи да ли жели играти за Борац или не. Уколико потпише нови уговор са клубом биће у тиму, а уколико његова одлука буде другачија ни на њега нећу рачунати у наредним мечевима – истакао је Владо Јагодић.

Тренер Борца је истакао да још неке играче може да задеси судбина Љубише Вукеље уколико не промене свој однос према тиму.

– Посљедња упозорења упутио сам Милану Муминовићу и Душку Сакану. Муминовићу јер сматрам да ни он не пружа сто одсто својих могућности и игру због које је доведен у Борац. Сакан пречесто добија жуте картоне без потребе, а осим тога не пружа игре какве се од њега очекују. Све ово радим да би дисциплина у екипи била на потребном нивоу. Није ми циљ да само кажњавам, али појединци то заслужују. Управи клуба сам предложио да награди играче који су изнели терет на досадашњим мечевима и који су довели Борац до првог мјеста у првенству. Наш циљ остаје освајање јесење титуле – изјавио је Јагодић.

Због црвеног картона који је добио на куп утакмици против Жељезничара, Душко Стајић је кажњен од стране клуба са 1000 конвертибилних марака. Новчана казна очекује и Немању Видаковића јер против Олимпика код себе није имао дрес који је дужан да понесе, а тренер Јагодић је желео да га уведе у игру на тој утакмици.

– Недопустиво је да играч код себе нема дрес и Видаковића очекује казна. Играчи Борца морају да оправдају свој ангажман и новац који зарађују у овом клубу. Свако ко се огреши о клупску дисциплину биће кажњен, али смо спремни и да наградимо оне који то заслужују. Што се тиче Вукеље он и даље остаје играч Борца јер има уговор до љета идуће године. Њему ће бити омогућено да тренира као што је то случај и са Оливером Јандрићем на којег тренер Јагодић не рачуна од раније, а који такође има важећи уговор с клубом – истакао је директор клуба Радмило Шиповац.

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.