|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 27.10.2010. u 12:58

VUKELJA UDALJEN IZ TIMA

Trener Borca Vlado Jagodić udaljio je iz ekipe Ljubišu Vukelju, a razlog je njegovo nezalaganje u dosadašnjem dijelu sezone. Osim toga Vlado Jagodić je uputio poslednje opomene Milanu Muminoviću i Dušku Sakanu, dok je Perica Stančeski dobio rok od tri dana da se izjasni da li će i posle zime ostati u Borcu.

Šef stručnog štaba svoju odluku je pojasnio činjenicom da navedeni igrači ne daju svoj maksimum na utakmicama.

– Sa Vukeljom sam razgovarao nekoliko puta i imao je dovoljno opomena. Ništa se nije promenilo u njegovoj igri i zbog toga sam odlučio da ga udaljim iz tima, a na njega neću računati u preostalim utakmicama do kraja tekuće polusezone. Tvrdim da je on među pet najboljih igrača u Premijer ligi BiH, ali samo kada daje svoj maksimum. U Borcu to nije radio, ne znam šta je razlog, ali ostajem pri svom stavu da kod mene ne igraju imena i prezimena, već samo oni koji na treninzima i utakmicama daju svoj maksimum. Što se tiče Stančeskog njegove igre su išle od sjaja do očaja. I sa njim sam razgovarao, a posle svega sam njemu samom prepustio da odluči da li želi igrati za Borac ili ne. Ukoliko potpiše novi ugovor sa klubom biće u timu, a ukoliko njegova odluka bude drugačija ni na njega neću računati u narednim mečevima – istakao je Vlado Jagodić.

Trener Borca je istakao da još neke igrače može da zadesi sudbina Ljubiše Vukelje ukoliko ne promene svoj odnos prema timu.

– Posljednja upozorenja uputio sam Milanu Muminoviću i Dušku Sakanu. Muminoviću jer smatram da ni on ne pruža sto odsto svojih mogućnosti i igru zbog koje je doveden u Borac. Sakan prečesto dobija žute kartone bez potrebe, a osim toga ne pruža igre kakve se od njega očekuju. Sve ovo radim da bi disciplina u ekipi bila na potrebnom nivou. Nije mi cilj da samo kažnjavam, ali pojedinci to zaslužuju. Upravi kluba sam predložio da nagradi igrače koji su izneli teret na dosadašnjim mečevima i koji su doveli Borac do prvog mjesta u prvenstvu. Naš cilj ostaje osvajanje jesenje titule – izjavio je Jagodić.

Zbog crvenog kartona koji je dobio na kup utakmici protiv Željezničara, Duško Stajić je kažnjen od strane kluba sa 1000 konvertibilnih maraka. Novčana kazna očekuje i Nemanju Vidakovića jer protiv Olimpika kod sebe nije imao dres koji je dužan da ponese, a trener Jagodić je želeo da ga uvede u igru na toj utakmici.

– Nedopustivo je da igrač kod sebe nema dres i Vidakovića očekuje kazna. Igrači Borca moraju da opravdaju svoj angažman i novac koji zarađuju u ovom klubu. Svako ko se ogreši o klupsku disciplinu biće kažnjen, ali smo spremni i da nagradimo one koji to zaslužuju. Što se tiče Vukelje on i dalje ostaje igrač Borca jer ima ugovor do ljeta iduće godine. Njemu će biti omogućeno da trenira kao što je to slučaj i sa Oliverom Jandrićem na kojeg trener Jagodić ne računa od ranije, a koji takođe ima važeći ugovor s klubom – istakao je direktor kluba Radmilo Šipovac.

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net