|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 28.06.2012. u 14:08

ZAVRŠENE MINI-PRIPREME U SLOVENIJI

Mini-pripreme u Sloveniji naši fudbaleri su završili odličnim izdanjem u drugoj prijateljskoj utakmici protiv rumunskog Brašova u Dravogradu.

Nakon kombinacije između Krunića i Stokića, novajlija u dresu Borca šutira pored gola. Gosti su ipak malo bulje ušli u meč te prvi put opasno prijete u 5. minuti, kada je njihov napadač Buga, nakon pasa Damiana, sa vrha šesnaesterca šutirao preko gola pokušavajući da lobuje Avdukića. Nedugo zatim pokušaj Krunića zaustavlja golman Brašova Mutu. U 23. minuti ponovo se u prilici našao Krunić, kada njegov udarac odlazi za malo iznad prečke. Borčevi napadi su trajali i u nastavku prvog poluvremena kada je odličan solo prodor imao Dugić, ali odličnom intervencijom Mutu izbacuje loptu u korner. Iz kornera još jedna odlična prilika za naše fudbalere kada je Milić umalo postigao svoj prvenac, ali Rumuni izbacuju loptu sa gol linije. U 29-om minutu gosti zatresla se naša mreža nakon udarca Buge, ali pogodak je poništen zbog ofsajda. Pred kraj prvog poluvremena snažan udarac Munteanua sa oko 35 metara ali Avdukić odlično interveniše.

U nastavku stopostotna prilika za Brašov kada na dodavanje Borze sa osam metara preko gola šutira Menasel. Od prilika naših igrača vašno je izdvojiti onu u 55. minutu poslije centaršuta Žižovića kada Krunić glavom šalje loptu preko gola. Kako se bližio kraj utakmice, tempo je sve više opadao zbog velikog broja izmjena.

Borac: Avdukić, Stupar, Marković, Milić, Žarić (75. A. Radulović), Živković, Grahovac, Stokić (80. S. Dujaković), Krunić (85. Kunić), Kantar (40. Žižović), Dugić (65. O. Radulović)

Brašov: Mutu (60. Iakob) – Straut (60. Velayos), Poteku (30. Radu Barbu), Kristi Munteanu (60. Poteku), Kristi Ionesku (60. David) – Viveiros (30. Borza) , Bruno Madeira (60. Mateiu), Mateiu (30. Menasel), Brata (60. Viveiros) – Damian, Buga.

Izjave:

– Mini pripreme u Slovenj Gradecu su odlično odrađene, izuzetno smo zadovoljni uslovima u kojima smo trenirali, a isto tako i sa nastupima naše ekipe u dva prijateljska meča. Novajlije su se odlično uklopile i pokazale da će predstvaljati pojačanja u predstojećoj sezoni. Prelazni rok za nas još nije završen, u naredna dva – tri dana bi mogli riješiti pitanje igrača na poziciji lijevog bočnog, a isto tako svjesni smo činjenice da nam je potreban napadač, međutim čekamo da vidimo kako će se riješiti status Nemanje Bilbije u FK Vojvodina i tek onda ćemo donijeti konačnu odluku – istakao je Darko Ljubojević.

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net