|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 23.08.2017. u 9:37

ZELJKOVIĆ ODRŽAO SASTANAK SA ČELNICIMA OLIMPIJAKOSA, U PLANU PRIJATELJSKA UTAKMICA

Revanš utakmici plej-ofa za plasman u Ligu šampiona između Rijeke i Olimpijakosa (0:1, op.a.), odigrane sinoć na stadionu Rujevica, prisustvovao je jedan od čelnih ljudi Borca i član Upravnog odbora zadužen za sportska pitanja Vico Zeljković, koji je tokom boravka u hrvatskom gradu održao sastanak sa proslavljenim fudbalerima grčkog kluba i reprezentativcima SR Jugoslavije i Srbije i Crne Gore Darkom Kovačevićem i Predragom Đorđevićem, aktuelnim članovima najužeg rukovodstva Olimpijakosa.

Darko Kovačević je noseći dres Olimpijakosa od 2007. do 2009. godine na 60 utakmica postigao 31 gol, dok navijači grčkog kluba Predraga Đorđevića smatraju najboljim fudbalerom kluba u istoriji. Đorđević je, naime, dres Olimpijakosa nosio od 1996. do 2009. godine i za to vrijeme na 344 utakmice postigao 126 golova. Danas je Darko Kovačević angažovan kao savjetnik predsjednika kluba Evangelosa Marinakisa, dok Predrag Đorđević radi kao fudbalski menadžer i trenutno je savjetnik za menadžerske poslove u Olimpijakosu.

Zeljković, Kovačević i Đorđević su se kroz razgovor o mnogim temama, naravno, dotakli i Fudbalskog kluba Borac.

– Banjalučki Borac je, svakako, veliki i nadaleko poznat klub. Mene vežu posebne emocije za Republiku Srpsku i narod koji živi na tom prostoru. Sa gospodinom Zeljkovićem smo razgovarali o prijateljskoj utakmici između Borca i Olimpijakosa, koja bi mogla da se odigra na proljeće u Banjaluci, a ne isključujemo mogućnost da banjalučki klub bude naš gost i u Pireju – istakao je Kovačević.

Vico Zeljković nije krio zadovoljstvo nakon održanog sastanka sa predstavnicima grčkog šampiona.

– Sve zajedno mogu da nas raduju činjenice da Borac izlazi van granica BiH i da mnogi cijene naš rad i plan funkcionisanja kluba koji smo zacrtali. Darko Kovačević istinski voli ove krajeve i učinićemo sve da do ove utakmice dođe. Bili bismo zaista počastvovani kada bismo u jednoj prijateljskoj utakmici odmjerili snage sa učesnikom Lige šampiona i klubom koji je čak 44 puta bio šampion svoje zemlje, te 27 puta osvajač kup-takmičenja – istakao je Zeljković, navodeći da se, između ostalog, razgovaralo i o razvoju omladinske škole i saradnji na tom polju.

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net