ЗЕЉКОВИЋ: ПОТРЕБНИ ПОДРШКА И СТРПЉЕЊЕ

Фудбалски клуб Борац тренутно је у резултатској кризи, али не сумњам да ће се екипа уз тренера Милинковића кроз одређено вријеме које нам је потребно вратити на побједнички колосијек и сваког навијача Борца учинити поносним због резултата које клуб постиже, рекао је потпредсједник Великана из Платонове Вицо Зељковић, предводник групе ентузијаста која је у јануару 2016. године преузела руковођење клубом, спасила га од гашења и довела у стабилно стање.

– Као што само име нашег клуба каже, борићемо се. Морамо! Другог излаза нема. Треба нам свима стрпљење, треба нам подршка, лијепо је када нам се каже на грешке, нисмо сујетни, исправљамо их. Нико није безгрешан. Да смо гријешили, јесмо, то је људски, али хајде да сви заједно створимо наш Борац поново, испочетка. Ова управа која води клуб ријешава нагомилане проблеме из прошлости, не посустајемо, али трошимо велику енергију. Има то све своју цијену. Не можемо неке ствари да унапријед рјешавамо, можемо када дођу на ред – истакао је потпредсједник Фудбалског клуба Борац Вицо Зељковић.

Управа ради добро свој посао, „штуца“ терен, ту је проблем?

– Тренер Зоран Милинковић има безрезервну подршку управе и дошао је у клуб да помакне неке ствари на боље. Свјесни смо да то не иде баш лако нити може одмах да се догоди. Потребно је сви ми да прођемо кроз велико искушење, сагледамо ситуацију и усмјеримо Борчев брод на побједнички колосијек. У наредном периоду Зоран Милинковић ће да добије шире овласти, нешто попут тим-менаџера, имаће одријешене руке и дуже границе јер се ради о тренеру који где је год радио направио резултат. Зна како се стиже до Европе и како се игра у њој, то је управо потребно Борцу. Не колебамо се око тренера, морамо да истрпимо вријеме које је стигло, а не иде нам на руку.

Али Милинковићу „пришивају“ лошу игру и резултате?

– На терену је једна прича, реалност је другачија. Нисам џаба рекао потребно је да истрпимо. Хоће ли нас леђа бољети, па вјероватно хоће, али на сав бол ћемо заборавити када пређемо на другу страну, прескочимо трновиту баријеру, а ту патњу претворимо у додатни мотив. Зато тренер Зоран Милинковић мора да има подршку од свих искрених Борчеваца, не само од управе. Да нема припадност нашем клубу отишао би у грчку Ларису за много већи новац! Борац до сада није био у могућности да доведе једно такво цијењено тренерско име. Сада јесте и мора да добије праву прилику, да ради у континуитету.

Ви сте као управа много лутали, смјењивали сте тренере као на филмској траци, нисте имали континуитет и сада… Лоше иде?

– Увидјели смо неке ствари, можда и грешке на које не желимо да наседнемо поново. За сада не бих назвао то да смо лутали, стицај околности је био такав. Када смо преузели клуб били смо испод црте, седми на табели, испали смо из Премијер лиге БиХ што није било довољно кола да надокнадимо пропуштено. Упркос томе до последњег кола смо били у игри. У Првој лиги Републике Српске смо остварили зацртано, експресно се вратили, али морате да разумијете да у датом моменту постоје и неке ствари које диктирају какве потезе ћемо повући. Неки су били и изнуђени, да вам сада не објашњавам.

Пројекат европског Борца иде споро?

– Морамо да направимо систем екипе. Лига је таква каква јесте. Играчки нисмо надмоћни, мала је разлика у бодовима, у игри смо. Послије Слободе сљедује и првенствена пауза у којој ћемо да урадимо још неке додатне ствари, исправимо уочене грешке. Потребно је и повјерење које је увек било спорно јер свакакве приче круже. Спремни смо да издржимо сваку врсту притиска, потребно је вријеме. Морамо нешто да мијењамо.

Значи иде реконструкција играчког кадра?

– Треба да дамо шансу младим играчима који су перспектива клуба. Заузећемо нови курс. Клуб смо преузели пред гашењем, стабилизовали смо га на одређеном нивоу. Чека нас велика систематизација коју ћемо извршити на основу разговора са онима који су успели то да ураде, као што су Марибор и Ријека. Од њих учимо неке ствари и преписујемо, не правимо се паметни. Борац ће бити европски клуб, треба нам вријеме.

Нови Статут клуба

Спремате промјену Статута?

– У паузи првенства која сљеди од следећег викенда радићемо на промени Статута клуба у којем ће неке ствари бити строжије дефинисане, одређене на другачији начин, са више привилегија за клуб.

Резултати диктирају атмосферу

Борац је имао атмосферу на почетку сезоне, а сада главобољу. Ваш коментар?

– Резултати су ти који диктирају атмосферу. Тренера нисмо мијењали из хира већ што смо жељели да направимо искорак и не пропустимо шансу да таквог тренера као што је Зоран Милинковић пропустимо и изгубимо поново за дужи период. Такав стручњак нам је требао. Али није свемогућ, нема моћ да преко ноћи промијени све. Ми смо ту да га истрпимо јер вјерујемо у њега и његов рад.

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.