|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 28.09.2017. u 14:20

ZELJKOVIĆ: POTREBNI PODRŠKA I STRPLJENJE

Fudbalski klub Borac trenutno je u rezultatskoj krizi, ali ne sumnjam da će se ekipa uz trenera Milinkovića kroz određeno vrijeme koje nam je potrebno vratiti na pobjednički kolosijek i svakog navijača Borca učiniti ponosnim zbog rezultata koje klub postiže, rekao je potpredsjednik Velikana iz Platonove Vico Zeljković, predvodnik grupe entuzijasta koja je u januaru 2016. godine preuzela rukovođenje klubom, spasila ga od gašenja i dovela u stabilno stanje.

– Kao što samo ime našeg kluba kaže, borićemo se. Moramo! Drugog izlaza nema. Treba nam svima strpljenje, treba nam podrška, lijepo je kada nam se kaže na greške, nismo sujetni, ispravljamo ih. Niko nije bezgrešan. Da smo griješili, jesmo, to je ljudski, ali hajde da svi zajedno stvorimo naš Borac ponovo, ispočetka. Ova uprava koja vodi klub riješava nagomilane probleme iz prošlosti, ne posustajemo, ali trošimo veliku energiju. Ima to sve svoju cijenu. Ne možemo neke stvari da unaprijed rješavamo, možemo kada dođu na red – istakao je potpredsjednik Fudbalskog kluba Borac Vico Zeljković.

Uprava radi dobro svoj posao, “štuca” teren, tu je problem?

– Trener Zoran Milinković ima bezrezervnu podršku uprave i došao je u klub da pomakne neke stvari na bolje. Svjesni smo da to ne ide baš lako niti može odmah da se dogodi. Potrebno je svi mi da prođemo kroz veliko iskušenje, sagledamo situaciju i usmjerimo Borčev brod na pobjednički kolosijek. U narednom periodu Zoran Milinković će da dobije šire ovlasti, nešto poput tim-menadžera, imaće odriješene ruke i duže granice jer se radi o treneru koji gde je god radio napravio rezultat. Zna kako se stiže do Evrope i kako se igra u njoj, to je upravo potrebno Borcu. Ne kolebamo se oko trenera, moramo da istrpimo vrijeme koje je stiglo, a ne ide nam na ruku.

Ali Milinkoviću “prišivaju” lošu igru i rezultate?

– Na terenu je jedna priča, realnost je drugačija. Nisam džaba rekao potrebno je da istrpimo. Hoće li nas leđa boljeti, pa vjerovatno hoće, ali na sav bol ćemo zaboraviti kada pređemo na drugu stranu, preskočimo trnovitu barijeru, a tu patnju pretvorimo u dodatni motiv. Zato trener Zoran Milinković mora da ima podršku od svih iskrenih Borčevaca, ne samo od uprave. Da nema pripadnost našem klubu otišao bi u grčku Larisu za mnogo veći novac! Borac do sada nije bio u mogućnosti da dovede jedno takvo cijenjeno trenersko ime. Sada jeste i mora da dobije pravu priliku, da radi u kontinuitetu.

Vi ste kao uprava mnogo lutali, smjenjivali ste trenere kao na filmskoj traci, niste imali kontinuitet i sada… Loše ide?

– Uvidjeli smo neke stvari, možda i greške na koje ne želimo da nasednemo ponovo. Za sada ne bih nazvao to da smo lutali, sticaj okolnosti je bio takav. Kada smo preuzeli klub bili smo ispod crte, sedmi na tabeli, ispali smo iz Premijer lige BiH što nije bilo dovoljno kola da nadoknadimo propušteno. Uprkos tome do poslednjeg kola smo bili u igri. U Prvoj ligi Republike Srpske smo ostvarili zacrtano, ekspresno se vratili, ali morate da razumijete da u datom momentu postoje i neke stvari koje diktiraju kakve poteze ćemo povući. Neki su bili i iznuđeni, da vam sada ne objašnjavam.

Projekat evropskog Borca ide sporo?

– Moramo da napravimo sistem ekipe. Liga je takva kakva jeste. Igrački nismo nadmoćni, mala je razlika u bodovima, u igri smo. Poslije Slobode sljeduje i prvenstvena pauza u kojoj ćemo da uradimo još neke dodatne stvari, ispravimo uočene greške. Potrebno je i povjerenje koje je uvek bilo sporno jer svakakve priče kruže. Spremni smo da izdržimo svaku vrstu pritiska, potrebno je vrijeme. Moramo nešto da mijenjamo.

Znači ide rekonstrukcija igračkog kadra?

– Treba da damo šansu mladim igračima koji su perspektiva kluba. Zauzećemo novi kurs. Klub smo preuzeli pred gašenjem, stabilizovali smo ga na određenom nivou. Čeka nas velika sistematizacija koju ćemo izvršiti na osnovu razgovora sa onima koji su uspeli to da urade, kao što su Maribor i Rijeka. Od njih učimo neke stvari i prepisujemo, ne pravimo se pametni. Borac će biti evropski klub, treba nam vrijeme.

Novi Statut kluba

Spremate promjenu Statuta?

– U pauzi prvenstva koja sljedi od sledećeg vikenda radićemo na promeni Statuta kluba u kojem će neke stvari biti strožije definisane, određene na drugačiji način, sa više privilegija za klub.

Rezultati diktiraju atmosferu

Borac je imao atmosferu na početku sezone, a sada glavobolju. Vaš komentar?

– Rezultati su ti koji diktiraju atmosferu. Trenera nismo mijenjali iz hira već što smo željeli da napravimo iskorak i ne propustimo šansu da takvog trenera kao što je Zoran Milinković propustimo i izgubimo ponovo za duži period. Takav stručnjak nam je trebao. Ali nije svemoguć, nema moć da preko noći promijeni sve. Mi smo tu da ga istrpimo jer vjerujemo u njega i njegov rad.

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net