ZELJKOVIĆ: STABILNI SMO I NASTAVLJAMO DA NAPREDUJEMO!

Predsjednik Borca Vico Zeljković obratio se danas predstavnicima medija gdje je pričao o dešavanjima na prošloj utakmici protiv Sarajeva, ali i najavio neke nove projekte.

-Želim da se zahvalim svima koji su došli na Gradski stadion i podržali Borac protiv Sarajeva, pokazali su da oni najviše vole klub i da Borac ima svoju publiku. Zbog naših prethodnih rezultata, dokazali smo da vrlo lako možemo da dođemo u situaciju da napunimo stadion, što je za nas sve u klubu dobar motiv da nastavimo dalje da radimo i ostvarimo naše ciljeve. Ne želim da tražim nikakva opravdanja, htjeli smo da pobijedimo, međutim, u pitanju je derbi utakmica koju smo već stavili iza nas. Moram da naglasim ovo što mi radimo od ljetos, Sarajevo radi otkako postoji zajednička Premijer liga BiH. Imaju sistem, finansijsku stabilnost, ekipa je prošle sezone osvojila „duplu krunu“ ali nisu bili moćniji od nas na terenu. Sigurno je da ćemo izvući pouke i da ćemo u narednim mečevima se pokazati u boljem svjetlu. Još jednom hvala svima koji su nam pružili podršku na tom susretu. Niko nije objektivno izvijestio šta se stvarno desilo. Navijanje je do 83. minuta bilo više nego korektno, nije bilo nikakvih uvredljivih povika sa tribina, međutim, u trenucima kad su gostujući navijači napuštali tribinu uputili su dvije rakete prema Istoku, koje su na svu sreću preletjele tribinu gdje je više od 50 odsto publike bile žene sa djecom. Mogao je da ispadne veliki problem, ali hvala Bogu to se nije desilo. Poslije toga, uslijedila je reakcija, koju mi naravno ne opravdamo i takvim povicima nije mjesto na stadionu. Ali, želio sam da kažem šta je izazvalo reakciju, rekao je sve što mu je „na duši“ prvi čovjek našeg kluba.

Presjednik Borca potom je govorio o klupskoj budućnosti s obzirom da više ne postoje finansijski problemi iz prošlosti.

-Moramo da radimo na infrastrukturi, koja je osnov za dalji razvoj kluba. Posebno jer smo ušli u finansijsku stabilnost, ne dugujemo novac igračima, zaposlenima i drugim povjeriocima, ovih dana će biti odblokiran račun, pa nećemo imati nikakvih problema da dobijemo licencu i za Premijer ligu BiH naredne sezone, ali i za UEFA takmičenja. Evropska licenca se dobija do 31. marta i vjerujem da ćemo je dobiti u prvostepenom postupku. Bitno je da je klub stabilan, da isplaćuje svoje obaveze, riješena su dugovanja iz prošlosti a ne pravimo nova, plaćamo obaveze svima. Kad se završi sezona, oni igrači koji napuste klub, prema njima nećemo imati finansijskih obaveza. To je bitno da se naglasi, Borac je ušao u tu vrstu stabilnosti i može dugoročno da radi i dugoročno da se bori za mjesta koja vode u Evropu. Do toga, nije bilo lako doći. Prije godinu dana su bila ogromna dugovanja, igrali smo Prvu ligu RS i smatram da naši navijači i simpatizeri trebaju da budu zadovoljni što smo došli u ovu fazu. Svakako da nije lako kad izgubite kod kuće, ali to je fudbal. Nema kukanja i plakanja, dižemo glavu i spremamo se za meč protiv Željezničara, jasan je Zeljković.

Vico Zeljković je podvukao i tri infrastrukturna projekta koji su na putu realizacije.

-Dogovorena je rekonstrukcija reflektora u maju i junu. Promijenićemo rasvjetu odnosno sijalice i zamijeniti instalacije, pa će Gradski stadion ispunjavati višu kategoriju za odigravanje evropskih utakmica. To nije dugo godina rađeno, a mi smo prije mjesec dana potpisali ugovore oko rekonstrukcije, a ne nakon što je nastao problem na meču sa Sarajevom (reflektor se ugasio). Od nove sezone ćemo imati završene instalacije i novu rasvjetu, koja će koštati oko pola miliona KM. Kod instalacija će nam pomoći grad Banjaluka i Elektrokrajina.

Drugi posao koji smo dogovorili, a u narednih sedam dana bismo trebali da potpišemo ugovore, nije rađen više od pola vijeka na Gradskom stadionu. U pitanju je mijenjanje travnjaka kako bismo dodatno ispoštovali sve evropske standarde. Riječ je o hibridnoj travi sa grijačima kakvu imaju Dinamo, Rijeka, Crvena zvezda i Partizan. Posao je vrijedan 600.000 evra i to će puno značiti i generacijama koje dođu poslije nas. To su dva kapitalna projekta, a treći za koji pokušavamo pronaći finansijsku konstrukciju je izgradnja beton hale pored pomoćnog terena. Do proljeća bi trebali da dobijemo sve potrebne dozvole da onda tražimo potencijalnog partnera. Taj projekat će mnogo značiti omladinskoj školi u zimskim mjesecima, a klubu bi od rente poslovnih prostora oko 1.000 kvadrata mogao da donese dodatni prihod, otkrio je Zeljković.

Za kraj predsjednik Borca dao je punu podršku Branislavu Kruniću i njegovim izabranicima.

-Ovim putem želim i da podržim trenera i cijelu ekipu da istraju u našim ciljevima. Mislim da su to dokazali u prethodnim mečevima i da jedna ili dvije utakmice ne mogu da naprave negativnost. Ako je nešto valjalo na 15 susreta, ne može da prestane biti takvo poslije jednog ili dva meča. Fudbal je živa materija, lopta je okrugla, svaki tim ima uspone i padove mada ne bi bilo dobro da sada uđemo u pad forme. Ali, svjesni smo svega i spremni smo za sve moguće scenarije. Moramo da budemo čvrsti i jaki i kad ne ide kako treba, jer se lako „busati“ kad sve ide po vašoj želji. Vjerujem u cijeli tim i trenera i vjerujem u pobjedu nad Željom i plasman u polufinale Kupa BiH, zaključio je predsjednik Borca.

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.