ZORAN MILINKOVIĆ NOVI-STARI TRENER BORCA

FK Borac ima novog šefa struke, u pitanju je Zoran Kiza Milinković, koji je naš klub vodio i 2017. godine, a i kao igrač je početkom devedesetih nosio crveno-plavi dres. Ugovor je potpisan na dvije godine.

Nekadašnji strateg Vojvodine i Partizana je, prije povratka u Borac, komandovao igračima Kolubare, a još je vodio Obilić, BSK iz Borče, Srem, Spartak, OFK Beograd, Aris, Voždovac, Anortozis i Rad.

-Najprije bih iskoristio priliku da Borcu, stručnom štabu na čelu sa Markom Maksimovićem, svim igračima, navijačima, ljudima iz kluba, od srca čestitam osvajanje prošlosezonske titule, zaista jedan sjajan rezultat. Nastupi u Evropi su sigurno ispunili srca svih Borčevih navijača. Dobiti priliku da vodite šampiona jedne zemlje nije beznačajna stvar. Ambicije su velike, vi dobro poznajete moju karijeru. Jesam trener sa visokim ambicijama, „takmičarac“ i jednostavno, poklopile su se ambicije. Zaista se radujem pozivu, velika mi je čast i vjerujem da mogu da odgovorim zahtjevima ovog puta u daleko boljim uslovima. Pomno sam pratio sve što se u protekle četiri godine dešavalo u klubu. Ekipa je kvalitetna, to su dokazali osvajanjem titule. Želim da kažem da su sami podigli ljestvicu visoko i biće sigurno zahtjevno odbranititi titulu, ali ne i nedostižno. Ovo je moj treći dolazak u Banjaluku i neka bude po onoj narodnoj – treći put i Bog pomaže, rekao je Milinković.

Potpredsjednik Borca Bogoljub Zeljković zadovoljan je rješenjem na poziciji šefa struke.

-Ovim putem želim, prije svega, da se zahvalim Zoranu Milinkoviću i poželim dobrodošlicu u naš klub. Zoran je neko ko nije nepoznanica ovdje, dolazi po treći put. Kao što smo rekli prije dva dana, nakon rastanka sa Markom Maksimovićem, intenzivno smo krenuli u potragu za novim šefom stručnog štaba i prvi izbor je bio Milinković i relativno brzo smo se dogovorili oko svega. Ciljevi su jasno predočeni, kako novom šefu, tako i javnosti pred početak sezone i oni ostaju isti, a to je odbrana titule u BiH. Svi ćemo težiti ka tome i siguran sam da ćemo sa „Kizom“ u tome i uspjeti. Ugovor je potpisan na dvije godine, a Milinkoviću će u radu pomagati Čedomir Ćulum, Zoran Dragišić, Radovan Gajić i Predrag Božić, odnosno stručni štab koji je ostao u klubu nakon odlaska Marka Maksimovića. U narednih dan-dva će doći još jedan pomoćnik, po izboru novog šefa stručnog štaba, istakao je Zeljković.

Na Borčevoj klupi Milinković će debitovati 7. ili 8. avgusta, kada ekipa bude gostovala Posušju.

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.